14. 12. 2017 - 09:19
Independiente osvojio Copa Sudamericana
907
Shares
Independiente osvojio Copa Sudamericana

POBIJEDILI FLAMENGO

Independiente osvojio Copa Sudamericana

14. 12. 2017 - 09:19
0
Shares

Fudbaleri argentinskog Independientea osvojili su Copa Sudamericana pošto su u finalu slavili nad brazilskim Flamengom ukupnim rezultatom 3:2.

Poslije 2:1 u prvom meču za Indepediente, argentinski tim je ostvario remi u Rio de Janeiru 1:1 i došao do velikog uspjeha.

Pred 56.000 gledalaca na Marakani, Flamengo je poveo poslije pola sata igre, izveden je slobodan udarac, u akciji su učestvovali štoperi domaćeg tima Juan i kapiten Rever, a lopta je na kraju došla do Lucasa Paquete, koji je pogotkom donio veliku radost navijačima najpopularnijeg brazilskog kluba.

Ipak, prije odlaska na odmor i 4.000 gostujućih pristalica imalo je razlog za slavlje - Cuellar je u šesnaestercu faulirao Mezu, sudija je opravdano dosudio penal, a precizan sa 11 metara bio je 18-godišnji talentovani krilni napadač Ezequiel Barco.

Očajnicki pokušaji Flamenga u nastavku nisu urodili plodom, Rever je promašio dvije izgledne prilike, a Paqueta još jednu, poslije solo prodora. Do kraja su gosti sačuvali remi i prednost u ukupnom skoru i došli do trofeja u Copa Sudamericani.

Zanimljivo, Independiente je sedam puta igrao finale Libertadoresa i dva puta Sudamericane i nijednom nije gubio.

Učitaj još novosti