13. 12. 2017 - 20:18
Real na krilima Ronalda i Balea ovjerio plasman u finale...
907
Shares
Real na krilima Ronalda i Balea ovjerio plasman u finale Svjetskog prvenstva

UPUTILI 34 UDARCA PREMA GOLU

Real na krilima Ronalda i Balea ovjerio plasman u finale Svjetskog prvenstva

13. 12. 2017 - 20:18
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva, nakon što su pobjedili Al Jaziru sa 2:1.

'Kraljevski klub' je tokom utakmice prema golu protivnika uputio 34 udarca, četiri puta pogodio okvir gola i zabio tek dva gola, pri čemu pobjednički u 82. minuti.

Al Jazira je povela u 45. minuti golom Romarinha, izjednačio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti na asistenciju Luke Modrića, a pobjednički pogodakje postigao Gareth Bale u 82. minuti.

Real je u 24. minuti zatresao suparničku mrežu, ali je sudac poništio Benzemin pogodak zbog prekršaja Ronalda nad braničem Al Jazire. U 34. minuti zabio je i Casemiro, ali i ovaj pogodak je poništen jer je Benzema bio u nedozvoljenoj poziciji. Brazilski sudac Ricci je prvo priznao pogodak, ali ga je nakon pregleda snimke poništio.

Kada se već činilo kako u prvom poluvremenu neće biti golova, Al Jazira je povela nakon brze konte. Moubarak Boussoufa je asistirao Romarinha na lijevoj strani, a on driblingom prevario Varanea, te zabio u suprotni ugao.

Igrala se 49. minuta kada je Khaled al Senanni zbog povrede napustio gol Al Jazire, a već kod prvog udarca je primio gol. Modrić je lijepo asistirao Ronalda koji je 'probio' golmana Al Jazire.

Modrić je u 67. minuti sjajno uposlio i Benzemu, ali je francuski napadač pogodio prečku. Benzema je okvir gola pogodio i dvije minute kasnije. Ipak, Realov pritisak je u 82. minuti urodio plodom. Samo minutu nakon što je ušao u igru Velšanin je zabio za preokret. Lucas Vasquez je s desne strane ubacio za Balea, koji je poslao loptu u mrežu.

Ulaskom u finale aktuelni europski i španski prvak ima priliku da u jednoj kalendarskoj godini osvoji čak pet trofeja nakon što je osvojio i europski i španski Superkup. Svoje mjesto u historiji ,Kraljevskog kluba' mogao bi učvrstiti i Zinedine Zidane. Odbrani li Real ,svjetsku krunu' francuski stručnjak će osvojiti sedmi trofej na klupi Reala izjednačivši se tako na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na uvjerljivom prvom mjestu je Miguel Munoz sa čak 16 trofeja.

"Kraljevski klub" će u finalu igrati protiv brazilskoga Gremija koji je u utorak u polufinalu nakon produžetka pobijedio meksičku Pachucu sa 1-0. Finale je na rasporedu 16. decembra, a istoga dana je i susret za treće mjesto.

Učitaj još novosti