13. 12. 2017 - 15:29
U Engleskoj se pojavio još jedan klub koji prkosi bogatašima:...
907
Shares
U Engleskoj se pojavio još jedan klub koji prkosi bogatašima: Tajna ogromnog uspjeha je prilično laka...

ZATEGNUTA ODBRANA

U Engleskoj se pojavio još jedan klub koji prkosi bogatašima: Tajna ogromnog uspjeha je prilično laka...

13. 12. 2017 - 15:29
0
Shares

Na Burnley definitivno niko nije računao ove sezone, no već u prvom kolu Premiershipa pobijedio je u gostima Conteov Chelsea, aktuelnog prvaka Engeske i tako najavio ono što je uslijedilo. 

Iako i dalje, nakon 17 odigranih utakmica malo ko vjeruje da ekipa koju vodi Sean Dyche može ostati u vrhu engleskog prvenstva, pobjedom ovog utorka protiv Stokea mali klub skočio je na četvrto mjesto tabele i najavio borbu s Arsenalom, Tottenhamom i Liverpoolom za poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

"Ponosan sam. U fudbalu se radi o realnosti, ali i snovima. Teško nam je pobjeđivati na ovom nivou, ali Leicester je probio sve granice kad je ostvarivanje snova u pitanju pa i mi pokušavamo što god možemo postići ove sezone", izjavio je presretni Dyche kojem je Barnes u 89. minuti donio vrijedna nova tri boda.

Na utakmicama Burnleya pada najmanje golova u Premiershipu, a odbrana je jača strana ove ekipe kojoj rezultati 1:0 i 0:1 nisu strani ove sezone, prenosi Tportal. Samo jedan gol više primio je u odnosu na najuspješniji Manchester City, dok je zabio 16 u odnosu na 48 golova Guardioline družine, što dovoljno govori o orijentaciji ekipe sa sjeveroistoka Engleske.

O zvijezdama u Burnleyju je teško govoriti. Novozelanđanin Chris Wood predvodi napad, Belgijac Steven Defour najuglednije je ime u sredini, a tu je i Islanđanin Johann Gudmundsson. Odbrana pak koju čine golman Pope te defanzivci Lowton, Tarkowski, Ward i Mee zasad odrađuje junački posao i najbolji je dio ekipe.

U svakom slučaju, na Otoku ponovo postoji mali klub koji prkosi bogatašima. Podvig Leicestera iz 2016. godine gotovo je nemoguće ponoviti, ali ako Burnley ostane među prvih šest na tabeli to će biti također veliko postignuće.

Učitaj još novosti