13. 12. 2017 - 13:39
Ekskluzivno otkriveno: Barca završava barem jednu zimsku, a i...
907
Shares
Ekskluzivno otkriveno: Barca završava barem jednu zimsku, a i jednu ljetnju kupovinu

KATALONSKI SPORT TVRDI

Ekskluzivno otkriveno: Barca završava barem jednu zimsku, a i jednu ljetnju kupovinu

13. 12. 2017 - 13:39
0
Shares

Fudbalski klub Barcelona odlično gura u Primeri, ali nije baš uvjerljiva. Ernesto Valverde jeste učvrstio defanzivni dio tima, Ter Stegen konstantno briljira, ali napad je iznenađujuće zatajio.

Zato su Katalonci spremni na velike investicije, kako na zimu tako i na ljeto, a pojavile su se sve sigurnije indicije da su završni pregovori na pomolu u najvažnijim poslovima.

Uvijek dobro obaviješteni novinar Quique Guasch potvrdio je danas da će Antoine Griezmann preći u Barcelonu narednog ljeta, ali uz novu informaciju da Katalonci neće platiti klauzulu od 100 miliona eura.

"Da i da, nema dileme, Antoine Griezmann će na ljeto preći u Barcelonu. Klub neće platiti klauzulu, ali će biti postignut finansijski dogovor u sličnom iznosu", tvrdi Guasch.

Dakle, djeluje da je Barca sada ostala jedini izbor za Francuza i eventualno bi PSG mogao da se umiješa i eventualno pokvari posao.

Dalje, katalonski "Sport" je danas doneo ekskluzivnu priču da će Barca u januaru pokušati ponovo dovesti Philippe Coutinha, ali da će on sigurno doći samo je pitanje kada. Barca će ponuditi opet oko 120 miliona eura, ako ne bude posao sklopljen na zimu, na ljeto će sve biti okončano, Liverpool ne može pokvariti želju Brazilca da pređe na "Nou Camp".

"Sport" navodi da su alternative na zimu Mesut Ozil i Arthur iz Gremija.

Ozil je plan B ako Brazilac s "Anfielda" ne dođe sada, može da pomogne u Ligi prvaka, a obeštećenje neće biti veliko pošto mu u junu ističe ugovor s Arsenalom.

Što se tiče Arthura, sportski direktor Robert Fernandez je oduševljen ovim 21-godišnjim igračem, u njemu vidi spoj Inijeste i Xavija i smatra da je budućnost kluba.

Iako njegova klauzula iznosi 50 miliona eura, spekuliše se da bi Gremio na kraju ipak pristao da ispuni želju svom igraču i pristane da ga proda za 30 miliona.

U svakom slučaju, Katalonci odlučno tvrde da stižu Griezmann, Coutinho i najvjerovatnije Arthur za neku novu Barcu.

Učitaj još novosti