13. 12. 2017 - 11:41
'Novi Dirk Nowitzki': Porzingis ispisao historiju, ovo nije...
907
Shares
'Novi Dirk Nowitzki': Porzingis ispisao historiju, ovo nije napravio niko nikada!

NBA

'Novi Dirk Nowitzki': Porzingis ispisao historiju, ovo nije napravio niko nikada!

13. 12. 2017 - 11:41
0
Shares

New York Knicksi su noćas u sjajnoj utakmicu u MSG-u svladali Los Angeles Lakerse nakon produžetka, a predvodio ih je Kristaps Porzingis, mlada latvijska zvijezda i jedan od trenutno najboljih visokih igrača u ligi.

Porzingis je zabio 37 poena, uzeo 11 skokova, 'zalijepio' pet blokada uz 14 od 26 šut i pet ubačenih trica. Odigrao je nevjerojatnu utakmicu i ušao u NBA historiju sa svojim ostvarenjem.

Naime, niko nikada u NBA ligi nije imao 35+ poena, 10+ skokova, 5+ blokova i 5+ trica, Porzingis je prvi u historiji s takvim brutalnim 'all-around' ostvarenjem.

Porzingis je ove sezone na All-star razini i prosječno zabija 26 poena, hvata 6,8 skokova, a prošle dvije utakmice odigrao je brutalno. Knicksi su najviše zahvaljujuće njemu na pozitivnom skoru i imaju 14 pobjeda u odnosu na 13 poraza ove sezone, piše Germanijak.

Trenutno su na osmom mjestu Istoka, a ako Porzingis misli nastavljati s ovakvim povijesnim predstavama trebali bi se i na kraju sezone pronaći unutar top osam ekipa konferencije.

Sama činjenica da ovakvu utakmicu nije imao niko nikada dovoljno govori o kakvom se talentu, pogotovo napadačkom talentu radi. Porzingis definitivno može biti novi Dirk Nowitzki.

 

Učitaj još novosti