13. 12. 2017 - 09:21
Najveći svjetski mediji tvrde: Ponajbolji golman svijeta u...
907
Shares
Najveći svjetski mediji tvrde: Ponajbolji golman svijeta u januaru postaje i najskuplji ikada!

JAN OBLAK PRELAZI U PSG?!

Najveći svjetski mediji tvrde: Ponajbolji golman svijeta u januaru postaje i najskuplji ikada!

13. 12. 2017 - 09:21
0
Shares

Već neko vrijeme se nagađa o ovome, a čini se da je transfer bliži nego ikad. Sjajni golman Atletica Jan Oblak već u prvim danima januara bi trebao preseliti na "Park Prinčeva".

Priču donosi madridski AS, a prenose je brojni španski i francuski mediji. Ponajbolji čuvar mreže na svijetu tako bi svoj 25. rođendan, koji će proslaviti 7. januara, trebao dočekati u Parizu.

Slovenac je 2014. stigao za 16 miliona eura iz Benfice i tako postao najskuplji golman koji je stigao u Primeru. Sada bi trebao postati najskuplji na svijetu ikada.

Podsjećamo, on je početkom prošle godine produžio ugovor s Jorgandžijama do 2021. uz odštetnu klauzulu od 100 miliona eura. Sada je PSG navodno spreman je aktivirati.

AS tvrdi da PSG nudi Atleticu za zamjenu novac i dva igrača: golmana Kevina Trappa (27), kupljenog prije dvije godine od Eintrachta za 10 miliona eura. Nijemac je u prvoj sezoni bio prvi čuvar mreže Parižana, ali u ovoj ga je pretekao mladi Alphonse Areola.

Drugi igrač kojeg bi poslali u Pariz u sklopu trampe je Javier Pastore (28), prije šest godina kupljen od Palerma za 40 miliona eura. Argentinski veznjak je sjajan igrač, tehnički besprijekorno potkovan, ali je dolaskom brojnih zvijezda na "Parku prinčeva" postao rezerva.

Ukoliko se ova trampa ne dogodi, Parižani će platiti 100 miliona eura i naravno ako Oblak prihvati selidbu sve će biti riješeno.

Učitaj još novosti