13. 12. 2017 - 08:48
Stigao je na mala vrata, a prijeti da zasjeni Mbappea:...
907
Shares
Stigao je na mala vrata, a prijeti da zasjeni Mbappea: Trenutno je u PSG-u i korak ispred, ali neka drugi procijene ko je bolji

AMINE HARIT

Stigao je na mala vrata, a prijeti da zasjeni Mbappea: Trenutno je u PSG-u i korak ispred, ali neka drugi procijene ko je bolji

13. 12. 2017 - 08:48
0
Shares

Amine Harit (20) možda nije poznat kao vršnjaci Mbappe ili Dembele, ali je sigurno još jedan od talenata i to pokazuje ove godine u Schalkeu. Došao je ovo ljeto iz Nantesa za osam miliona eura te je već uspio oduševiti navijače. Osim što sjajno igra za momčad iz Gelsenkirchena, zabio je i pogodak u gostima najvećem rivalu - Borussiji Dortmund. Njegov pogodak je bio za 4:2, a Schalke je na kraju stigao do 4:4 s tim da su na poluvremenu gubili 4:0!

"Imao sam opkladu s prijateljem: ako zabijem Borussiji, moram obojiti kosu u njihove boje. Pogodak sam zabio, a onda je sve lakše, čak i bojenje kose u njihove boje!"

Na pitanje smeta li ga tako mali iznos za koji ga je doveo Schalke, s obzirom na to da su njegovi prijatelji Mbappe i Dembele prodani za više od 100 miliona odgovorio je:

"Čak sam mislio da su me kupili za deset miliona, haha. Šalu na stranu, ne smeta mi naravno. Toliko su plaćeni jer su naporno radili i nadam se da ću ja koštati toliko jednog dana."

amine-harit-fc-schalkeIsto tako, smatra da nije daleko od razine svojih vršnjaka jer je u mlađim kategorijama igrao s njima i zna koliko su dobri.

"Znam Kyliana (Mbappea, nap.a.) već šest ili sedam godina. Bili smo kao klinci zajedno u trening centru francuske reprezentacije. Tada smo se sprijateljili i nadam se da ćemo opet igrati zajedno. Trenutno je u PSG-u što znači da je korak ispred mene. No, ja isto tako imam svoje kvalitete, a neka drugi procjene ko je bolji od nas dvoje. Kada se uspoređujem s vršnjacima znam da sam jedan od najboljih."

Smatra također da se u nogomet ne bi trebalo uvesti "salary cap", pogotovo ne za igrače do 20 godina, kao što je nedavno veznjak Manchester Cityja Gundogan izjavio.

"Ako se mene pita, to je potpuna glupost. Kada neko igra dobro, zašto ga ne bi trebalo nagraditi velikom platom. Želim da mi nogometaši budemo dobro plaćeni. Puno radimo za to. Kada je Gundogan već predložio "salary cap" za mlade igrače, onda bi trebalo uvesti ga i za one preko 30, jer će uskoro završiti karijeru. Zar ne?"

Velike riječi od mladog Harita koji će imati priliku dokazati svoj talent na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Njegov Maroko je u skupini sa Španijom, Portugalom i Iranom.

Učitaj još novosti