12. 12. 2017 - 18:45
Raspad sistema na Tušnju: Dva ponajbolja igrača dižu sidro
907
Shares
Raspad sistema na Tušnju: Dva ponajbolja igrača dižu sidro

ORDAGIĆ I KRPIĆ PRED ODLASKOM

Raspad sistema na Tušnju: Dva ponajbolja igrača dižu sidro

12. 12. 2017 - 18:45
0
Shares

Fudbalski klub Sloboda bi u zimskom prijelaznom roku mogao ostati bez najboljih igrača. Sulejman Krpić će sigruno napustiti "Tušanj", dok je veoma blizu odlaska i sjajni veznjak Amer Ordagić.

Napadač tuzlanske Slobode ima dvije ponude na stolu, a najbliži je odlasku u daleku Rusiju. Naime, Krpića u svojim redovima želi Čelik, koji će krenuti u veliku rekonstrukciju tima nakon ulaska stranih investitora.

Nezvanično saznajemo da je pred bivšeg napadača Dinama i Sarajeva stavljena veoma izdašna ponuda, ali prioritet mu je odlazak u inostranstvo.

Krpiću ugovor sa Slobodom važi do 30. decembra, a vrlo lako bi u prvim danima 2018. mogao obući dres ruskog SKA Khabarovska.

Ovaj tim se u ruskoj Premier ligi bori za opstanak, a čelnici kluba već su poslali ponudu za korpuletnog napadača njegovim agentima.

Osim njega, skoro pa sigurno "Tušanj" će napustiti i Amer Ordagić. Sjajni veznjak već dugo vremena nalazi se na meti Sarajeva, ali se u igru umiješao i Željezničar.

Šampion jesenjeg dijela Premijer lige BiH pokušat će već u narednim danima dogovoriti ovaj transfer. Međutim, iz utrke ne treba otpisati ni Bordo klub, kojeg predvodi Husref Musemić.

Upravo je sadašnji šef struke tima s "Koševa" odlično sarađivao s Ordagićem dok je vodio Kapiten Slobode tako će skoro sigurno karijeru nastaviti u glavnom bh. gradu.

I golman Azmir Muminović pominje se kao nasljednik Kenana Pirića u Zrinjskom, a ukoliko dođe do ovog transfera on bi se realizovao narednog ljeta.

Učitaj još novosti