12. 12. 2017 - 17:18
Uz rame Davidu Villi i Mariju Kempesu: Bilić ga olako otpisao,...
907
Shares
Uz rame Davidu Villi i Mariju Kempesu: Bilić ga olako otpisao, a sada je hit i ruši rekorde

SIMONE ZAZA

Uz rame Davidu Villi i Mariju Kempesu: Bilić ga olako otpisao, a sada je hit i ruši rekorde

Index.hr
12. 12. 2017 - 17:18
0
Shares

"Moj sin u West Hamu nije uspio zbog kiše, a i zbog Bilićeve formacije", izjavio je nedavno Antonio Zaza, otac talijanskog napadača Simonea. Tada je njegova izjava izazvala smijeh u nogometnom svijetu, ali sada je on taj koji se smije...
 
Naime, Simone blista u dresu Valencije u koju je stigao u siječnju. Odmah je postao idol navijača, a ove sezone je jedan od glavnih razloga što je klub s Mestalle u borbi za naslov prvaka. 
 
Bilić je Zazu doveo nakon Europskog prvenstva prošle godine, gdje se nastup Talijana pamti samo po velikom promašaju u četvrtfinalnom raspucavanju protiv Njemačke. Taj promašeni penal i ismijavanje navijača koje je uslijedilo zbog komične pripreme udarca s bijele točke dovelo je ga je do psihičke krize i gubitka težine.


 
Trebao je Zaza predvoditi Bilićev napad, ali odigrao je 11 utakmica bez postignutog pogotka. Bilić ga je otpisao i nije ni pomislio za 20 milijuna eura otkupiti njegov ugovor od Juventusa.
 
"Znam da je Simone dobar igrač, ali izgleda da Engleska nije za njega. Žao mi je", rekao je Bilić nakon što je otpisao Talijana.
 
Priliku je iskoristila Valencia i dovela ga za 16 milijuna eura. Pokazat će se da je to bio promašaj West Hama i pun pogodak Španjolaca...
 
Zaza je drugi strijelac Primere, u 15 kola postigao je deset golova i ispred njega na ljestvici strijelaca je samo Lionel Messi. Jedinim golom na utakmici je srušio Las Palmas, hat-trickom razbio Malagu, pet minuta prije kraja zabio za pobjedu protiv Sociedada, pogodio za vodstvo protiv Athletica i Alavesa te u posljednjem kolu protiv Celte. 

Desetim golom sezone Zaza se pridružio klupskim legendama Davidu Villi i Mariju Kempesu, posljednjim igračima Valencije koji su zabili najmanje deset golova u prvih 15 utakmica sezone.
 
Rekorder je po postotku postignutih golova iz udaraca u okvir gola - vratari su od 13 njegovih udaraca ove sezone obranili samo tri. Usporedbe radi, Messiju su obranili 26 udaraca, Ronaldu 20, Suarezu 13, Griezmannu 12...
 
Golovima je na sebe skrenuo pažnju i klubova koji ga prije godinu dana nisu niti pomislili dovesti. Jedan od njih je i Inter, čiji su skauti zbog Zaze putovali na posljednju utakmicu Valencije protiv Celte.
 
Navijači Valencije ne obožavaju ga samo zbog golova, u njemu vide vođu nove momčadi. Bori se za dres Valencije kao da je odrastao 50 metara od Mestalle, želi igrati i ozlijeđen, zna sve navijačke pjesme, staje u obranu suigrača, ne pravi probleme treneru...


 
Za reprezentaciju Italije posljednju utakmicu odigrao je u studenom prošle godine, kada mu je tadašnji izbornik Ventura dao samo jednu minutu u prijateljskom susretu protiv Njemačke.
 
Sada se nada da će se vratiti u reprezentaciju. "To mi je jedan od glavnih ciljeva u nastavku karijere", poruka je 26-godišnjeg napadača koji je u karijeri promijenio već devet klubova (Atalanta, Sampdoria, Juve Stabia, Viareggio, Ascoli, Juventus, Sassuolo, West Ham i Valencia). Kaže da mu nigdje nije bilo ljepše nego na Mestalli, gdje se njegovo ime ove sezone najčešće skandira...

Učitaj još novosti