10. 12. 2017 - 22:36
Barca preko Suareza i Messija slavila u Villarrealu
907
Shares
Barca preko Suareza i Messija slavila u Villarrealu

PRIMERA

Barca preko Suareza i Messija slavila u Villarrealu

10. 12. 2017 - 22:36
0
Shares

Poslije dva vezana remija u Primeri, aktuelni lider Barcelona se vratila na pobjednički kolosjek na gostovanju kod Villarreala.

Utakmica je završena rezultatom 0:2, strijelci su bili Luis Suarez i Leo Messi.

Katalonci su prvi ozbiljno zaprijetili, u petoj minuti igre Gerard Pique je bio najviši u skoku poslije kornera, ali je njegov pokušaj zaustavila prečka.

Desetak minuta kasnije domaći su uzvratili, Roberto Soriano je imao odličnu priliku, uhvatio je volej, ali je Ter Stegen bio na visini zadatka i odličnom intervencijom spriječio vodstvo 'Žute podmornice'.

Potom je probao Leo Messi iz slobodnjaka, Asenjo je ukrotio njegov pokušaj, imao je Argentinac do odlaska na odmor još jednu priliku kada je bio umalo neprecizan, a par minuta prije toga Soriano se okliznuo pred golom gostiju u odsudnom momentu.

Na isteku sata igre Messi ne koristi još jednu priliku kada ga je proigrao Jordi Alba, a već u sljedećem napadu zbio se ključni trenutak utakmice.

Raba je zbog grubog prekršaja dobio crveni karton, pa su domaći ostali sa desetoricom.

Barca je brojčanu nadmoć materijalizovala desetak minuta kasnije, Suarez je doveo Katalonce u vodstvo poslije duplog pasa sa Alcacerom - 0:1.

Tri minute nakon vodećeg gola gostiju Trigueros je imao veliku šasnu za izjednačenje, odlično tukao, ali je Ter Stegen novom dobrom intervencijom sačuvao prednost svoje ekipe.

Ispostaviće se da je to bio posljednji voz za Villarreal da izbjegne poraz, pošto je Messi u 83. minuti odličnim udarcem postavio konačnih 0:2.

Učitaj još novosti