08. 12. 2017 - 19:39
Cro Cop se obratio javnost: Vlasnik K-1 je propalica, jedan od...
907
Shares
Cro Cop se obratio javnost: Vlasnik K-1 je propalica, jedan od prevarenih je i Dževad Poturak

K-1 U TUZLI I BEOGRADU

Cro Cop se obratio javnost: Vlasnik K-1 je propalica, jedan od prevarenih je i Dževad Poturak

08. 12. 2017 - 19:39
0
Shares

Hrvatski sportista Mirko Cro Cop Filipović je 15. marta u zagrebačkoj Areni postao K-1 WGP prvak u jednoj noći savladavši Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta. Od tog trijumfa prošlo je četiri i po godine, a niti ova borilačka ikona, ali niti ostali sudionici završnice Grand Prixa, nisu dobili niti centa honorara.

Dug K-1 promocije i vlasnika Mikea Kima je prešao milion dolara, najveći je prema osvajaču Cro Copu. Stvar se ponovno aktuelizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare ispostavilo se da to nije istina. K-1 nije ispoštovao niti Dževada Poturka, koji je učestvovao na takmičenju u Tuzli.

Filipović se obratio svjetskoj borilačkoj javnosti i to na engleskom jeziku te je upozorio sve aktere borilačkog svijeta da se klone Mikea Kima te je ukazao ponovno da niti on, niti finalisti K-1 turnira, nisu dobili svoj novac.

 

Učitaj još novosti