05. 12. 2017 - 23:08
"Tempirana bomba" u svlačionici Barcelone: Messi lupio šakom o...
907
Shares

MASCHERANO KRIV ZA SVE

"Tempirana bomba" u svlačionici Barcelone: Messi lupio šakom o stol

Ivica Medo, Gol.hr
05. 12. 2017 - 23:08
0
Shares

Dok jednom ne smrkne, drugom ne osvane. Uzrečica koja se često ponavlja u nogometu. Javier Mascherano praktički do jučer bio je na pragu odlaska iz Barcelone. Nezadovoljan statusom, Argentinac je tempirana bomba u svlačionici Barcelone.

Ernesto Valverde praktički ga je prekrižio, no Samuel Emtiti se teže ozlijedio protiv Celte u prošlom kolu. Prve prognoze govore da će izbivati s travnjaka osam tjedana, što znači da se ponovno otvara prostor za Mascherana. Lako je zamisliti da će se Mascheranovo raspoloženje naglo popraviti. Naravno, ako bude igrao, ako ne bude, bit će problema.

Mascherano "tempirana bomba" u svlačionici Barcelone

Barca nema puno izbora na poziciji stopera; Thomas Vermaelen i Mascherano jedine su alternative. Neki će možda dodati kakve-takve zamjene. U Barceloni razmišljaju da u zimskom prijelaznom roku dovedu još jednog kvalitetnog braniča koji će popuniti rupu, Valverde je podržao tu opciju, no Lionel Messi navodno se s time ne slaže. Barem tako piše Don Balon. A što Messi kaže, to je u Barceloni zakon.

Messi je navodno lupio šakom o stol i zaustavio sve transferne operacije. Mišljenja je da Barca u zimu ne treba ulaziti u veće obrambene akvizicije i da tu poziciju bez problema može pokriti njegov sunarodnjak Mascherano. Messi je navodno obećao da će uvjeriti Mascherana da ostane u Barceloni, odnosno da se strpi do ljeta i onda pronađe novi klub.

Messi zaustavio sve operacije

Barcelona se naoko nalazi u odličnoj poziciji; suvereno je izborila plasman u drugi krug Lige prvaka, prva je na ljestvici Primere sa značajnim bodovnim kapitalom ispred najvećeg rivala Real Madrida, no u posljednja dva kola izgubila je četiri boda, što je možda naznaka lagane krize.

Da je Real slavio u Bilbauu i smanjio razliku na šest bodova, ili da je Valencia pobijedila i primakla se na dva boda, onda bi situacija bila osjetno ozbiljnija. Ovako je ipak lagodnije za Katalonce razmišljati o preventivnim zahvatima.

messi

Međutim, Barcelonu do El Clásica koji je na rasporedu 23. prosinca (13 sati) očekuje nezgodno gostovanje kod šestoplasiranog Villarreala i domaća utakmica s ispodprosječnim Deportivom, koji ne bi trebao biti pretežak suparnik. Real u sljedećem, 15. kolu čeka Sevillu, dok je utakmica s Leganesom u 16. kolu odgođena jer Madriđane očekuje nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Barca treba pregrmjeti neokrznuta ostatak godine, a kasnije će sve biti osjetno lakše. S druge strane, Kraljevi se nadaju da bi Barca mogla posijati bodove na vrućem El Madrigalu, na kojem je u posljednje dvije sezone uzela tek dva boda, odnosno dvaput je remizirala.

mascherano-messi-je-veci-od-barcelone-101247-225514-big

Pripreme za El Clásico

Repovi s tih utakmica i danas se vuku, još je u živom sjećanju incidentna situacija kada je Gerard Pique, nezadovoljan suđenjem, tražio po tribinama čelnika La Lige Javiera Tebasa, kojeg u Barceloni smatraju Realovim čovjekom, Perezovim igračem na „daljinski upravljač“.

Nakon dvije kardinalne sudačke pogreške na štetu Barcelone u posljednja dva kola kod Katalonaca se ponovno rasplamsao strah od sudaca. Katalonski mediji otvoreno optužuju sudačku organizaciju da je opet stala na stranu Realu i čini sve što može da mu pomogne stići razliku koju je Barca napravila u startu sezone. Vidjet ćemo što će biti na El Madrigalu. Nema sumnje da će biti jako vruće za Barcelonu.

Učitaj još novosti