02. 12. 2017 - 08:58
(VIDEO) Jao, opet ta Argentina: Nigerijcima je suđeno igrati s...
907
Shares
(VIDEO) Jao, opet ta Argentina: Nigerijcima je suđeno igrati s Gaučosima

NIGERIJCI NEMAJU SREĆE

(VIDEO) Jao, opet ta Argentina: Nigerijcima je suđeno igrati s Gaučosima

02. 12. 2017 - 08:58
0
Shares

Hrvatska će u skupini SP-a igrati zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. I, dok će Islanđanima ovo biti premijerni nastup na velikoj smotri, Argentini je ovo 17., a Nigeriji šesto.

Zanimljivo, od šest nastupa Nigerije na SP-u ovo će biti peti put da igraju u istoj skupini s Argentinom. Jedna od najjačih afričkih reprezentacija svih vremena s Argentinom se prvi puta susrela na svojem premijernom SP-u 1994. i SAD-u. Iako je Argentina slavila 2:1, Nigerija je osvojila grupu i kao prvoplasirana prošla dalje u osminu finala u kojoj je izgubila od Italije 1:2, a Argentina od Rumunjske 2:3.

Svjetsko prvenstvo 1998. bilo je jedino na kojem Argentina i Nigerija nisu igrali zajedno u grupi. Argentina je osvojila skupinu s Hrvatskom, a Nigerija jaku skupinu sa Španjolskom, Bugarskom i Paragvajem. Dok je Argentina ispala u četvrtfinalu od Nizozemske (1:2), Nigerija je teško stradala u osmini finala od Danske (1:4).

Ponovni susret Argentina i Nigerija dočekali su četiri godine kasnije u Japanu i Južnoj Koreji. U još jednoj „skupini smrti“, Argentina i Nigerija još su igrali s Engleskom i Švedskom, a obje su reprezentacije prvenstvo završile u grupnoj fazi. U međusobnom omjeru Argentina je ponovno bila bolja i slavila je s 1:0.

Na prvenstvu 2006. Nigerija nije sudjelovala, ali se ponovno vratila 2010. i dobila, nećete vjerovati, Argentinu. Na otvaranju skupine Argentina je slavila pogotkom Gabriela Hainzea u 6. minuti. Argentina je na kraju osvojila skupinu, a Nigerija završila zadnja, iza Južne Koreje i Grčke.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nitko se nije iznenadio kada je u istoj skupini vidio ove dvije reprezentacije. Argentina je završila prva s maksimalnim brojem bodova, a Nigerija je remiziravši s Iranom i pobijedivši Bosnu i Hercegovinu treći put izborila drugi krug Mundiala. U međusobnom omjeru Argentina je slavila i peti put, s 3:2, na kraju došla do finala, a Nigerija je ispala u osmini od Francuske izgubivši 0:2.

Argentina i Nigerija će se u Rusiji susresti peti put u šestom nastupu Nigerije na velikim natjecanjima, a Argentina je do sada slavila u sva četiri ogleda, ali uvijek s minimalnom razlikom (2:1, 1:0, 1:0 i 3:2).

SP 1994.: Argentina - Nigerija 2:1
SP 2002: Argentina - Nigerija 1:0
SP 2010: Argentina - Nigerija 1:0
SP 2014: Argentina - Nigerija 3:2
SP 2018: Argentina - Nigerija ?:?

(germanija.hr)

Učitaj još novosti