27. 11. 2017 - 21:30
Kako zadržati kapitena u Interu? Icardijeva Wanda sprema...
907
Shares
Kako zadržati kapitena u Interu? Icardijeva Wanda sprema veliko iznenađenje

OTKUPNA KLAUZULA 110 MILIONA

Kako zadržati kapitena u Interu? Icardijeva Wanda sprema veliko iznenađenje

27. 11. 2017 - 21:30
0
Shares

Strašna golgeterska forma Argentinca je glavni razlog Interovih uspjeha u jesenjem dijelu sezone i drugog mjesta na tabeli. Ili je možda Icardijeva golgeterska serija proizvod rada cijele ekipe i revolucije koju je sa sobom donio Spalletti? Kako god, Icardi ima početak sezone iz snova. Dao je 15 golova na 14 utakmica!

A sa svakim njegovim golom osim što Interu rastu šanse za "skudeto", rastu i šanse da bi ovo mogla da bude njegova poslednja sezona u dresu Nerazura. Iako ima važeći ugovor do 2021. godine, to ne znači da je blindiran...

Icardi u ugovoru ima otkupnu klauzulu u visini od 110.000.00 eura. Koja važi do 20. juna svakog ljeta. Klub koji do tog datuma isplati 110.00.000 eura može da vodi Icardija. Naravno, ukoliko igrač to želi. Inter se tu ništa ne bi pitao.

S obzirom na Icardijeve igre, na nedostatak klasičnih „devetki“ vrhunske kalse na fudbalskom tržištu, kao i činjenicu da ide SP zbog kojeg će sljedećeg ljeta rasti cijene na tržištu, ne djeluje nimalo nerelano da neko plati 110.000.000 eura za Maurita. Naprimjer Real Madrid koji će prodati Balea i kojem je uz Benzemu potreban još jedan klasični centarfor. Ili možda Chelsea koji se čini kao realnija opcija tbog toga što je Icardi izjavio da se čelnicima Reala ne bi javio na telefon. Ili možda Manchester United koji će ostati bez Ibrahimovića?

Zato Inter mora da uradi nešto i izbaci klauzulu. A to može samo kroz novi ugovor. Dužina ugovora se ne bi mijenjala, ostala bi do 2021. godine, ali visina plate bi mogla da izbaci spornu klauzulu. Icardija zastupa njegova žena Wanda Nara. Argentinska starleta se do sada pokazala kao težak pregovarač kada su interesi njenog muža u pitanju. Upravo je ona izboksovala pomenuti ugovor i klauzulu sa godišnjom platom od 5.000.000 eura. Sa tim novcem je Icardi najplaćeniji u Interu, ali zaostaje za nekim drugim igračima u Seriji A poput Higuaina, Bonuccija, Dybale... koji imaju oko 8.000.000 po sezoni.

Wanda smatra da je njen muž najvredniji igrač u Seriji A i da tako treba i da bude plaćen. Zato traži duplo od onoga što Icardi trenutno zarađuje. Za evropske uslove 10.000.000 evra i nije neki ogroman novac. U Engelskoj, Realu, Barci ili PSG-u bi Icardi dobio te pare. U Italiji teže, ali nije nemoguće. Sa tim ugovorom bi postao najplaćeniji u ligi i Inter bi bio miran nekoliko godina dok plate u Seriji A ne dostignu taj nivo.

Kineski gigant Suning koji je vlasnik Intera je svjestan da na Icardijevim plećima leži oporavak kluba koji je palniran. Inter se u ovoj sezoni može vratiti u vrh italijanskog fudbala i Ligu prvaka što će za Kineze značiti i izvor veće zarade. Inter više neće biti samo trošak za Kineze već i nešto što će samo sebe održavati. A sve to zavisi i od Icardija...  Argentinac je jako popularan u Kini što je bitno za Suning. Gazda neće dozvoliti da kineski Inter tako lako ostane bez svog simbola i kapitena.

Zato se uskoro očekuje početak razgovora u novom ugovoru za Icardija i povećanju plate. U Interu bi voljeli da sve završe prije ljeta i Mundijala. I da klauzula ode u prošlost... 

Učitaj još novosti