27. 11. 2017 - 16:40
Najspektakularniji transfer i najveća izdaja: Neymar na korak...
907
Shares
Najspektakularniji transfer i najveća izdaja: Neymar na korak od Reala, mijenja ga jedan od najtraženijih igrača Evrope

ENGLESKI MEDIJI TVRDE

Najspektakularniji transfer i najveća izdaja: Neymar na korak od Reala, mijenja ga jedan od najtraženijih igrača Evrope

27. 11. 2017 - 16:40
0
Shares

Alexis Sanchez i Mesut Ozil su trenutno rak rana Arsenala. Izvjesno je da sjajni dvojac neće produžiti saradnju s Topnicima, te da će "Emirates" napustiti već u januaru 2018.

Čileanac je jučer donio pobjedu klubu iz sjevernog Londona golom s penala u sudijskoj nadoknadi kod veoma neugodnog Burnleyja, a na meti je Manchester Cityja, PSG-a i Bayerna.

Ipak, najizgledniji je prelazak u Pariz. Francuski viceprvaci najbolje stoje u tom troboju za najtraženijeg igrača Premiershipa, a engleski mediji tvrde da je Sanchezov agent za vikend boravio u Parizu.

neymar

PSG je voljan ponuditi 400.000 eura sedmično koliko traži sjajni napadač Arsenala, te s njim želi već u januaru potpisati predugovor, kako bi preduhitrio Pepa Guardiolu koji je pred kraj ljetnog prijelaznog roka zamalo doveo igrača londonskog rivala. 

I dok Sanchezov odlazak u PSG nije tolika senzacija, ono što u nastavku ove priče donose engleski mediji svakako jest. Čileanac će u Parizu zamijeniti Brazilca. I to ne bilo kojeg od šest koji su tamo na privremenom radu, nego Neymara.

Sanchezov bivši saigrač iz Barcelone nezadovoljan je u Parizu, ne slaže se s trenerom, a saigračima nikako ne odgovara njegovo ponašanje primadone koja baš svim mora dokazivati da je najskuplji fudbaler na svijetu.

wenger-sanchez-arsenal-3798754

Naravno, teško je očekivati da PSG nakon samo godinu dana proda igrača kojeg je platio 222 miliona eura. Ali, već neko vrijeme o tome pišu brojni cijenjeni evropski mediji. Sigurno je da ga u Madridu čekaju raširenih ruku. 

Neymar u Realu - to bi bila izdaja stoljeća, a sigurno da bi najviše potresa izazvao na "Nou Campu". Hoćemo li svjedočiti najspektakularnijem transferu ikada saznat ćemo uskoro...

Učitaj još novosti