26. 11. 2017 - 16:43
Perez odlučio: U januaru obara klupski rekord, želje su dva...
907
Shares
Perez odlučio: U januaru obara klupski rekord, želje su dva bivša igrača Barcelone!

KEPA, ICARDI I SANCHEZ

Perez odlučio: U januaru obara klupski rekord, želje su dva bivša igrača Barcelone!

26. 11. 2017 - 16:43
0
Shares

Real Madrid ozbiljno razmatra veliku zimsku kupovinu posle lošijih rezultata ove jeseni. Kraljevi su čak sedam bodova iza Barcelone, koja ima i meč manje, dok su Madriđani u Ligi šampiona u narednu rundu otišli kao drugoplasirana ekipa iza Tottenhama.

Navijači nisu zadovoljni, često se spominju nepotrebni ljetošnji odlasci Alvara Morate, Jamesa Rodrigueza pa čak i Marijana Dijaza, pa je Florentino Perez odlučio da krene u zimski šoping i potroši 200 miliona eura koliko je od ljetos ostalo na raspolaganju.

Real je sinoć je u 13. kolu La Lige na "Santiago Bernabeu" s 3:2 na jedvite jade pobijedio slabašnu Malagu. Prioritet madridskog kluba, prema natpisima "Marce", predstavljaju golmanska i napadačka pozicija. Na vrhu su želja Kepa Arrizabalaga (23) i Mauro Icardi (24).

kepa

Golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga poduže se vrijeme povezuje sa španskim prvakom. Baskijsko dijete nedavni je debitant u dresu španske reprezentacije i slovi kao ponajveći talent tamošnjeg fudbala.

Sadašnji mu ugovor s Athletic Bilbaom istječe 30. juna sljedeće godine. Baskijci će mu uskoro ponuditi očekivano produženje saradnje, ali zov Madriđana dovest će ga u kušnju. Real Madrid već je pripremio 20 miliona eura. 

Interov kapiten Mauro Icardi u sinoćnjoj utakmici protiv Cagliarija postigao je dva pogotka te je potvrdio tezu kako je u životnoj formi. U dosadašnjih 14 službenih nastupa u Seriji A poentirao je 15 puta te s Cirom Immobilom dijeli epitet najučinkovitijeg strijelca italijanske lige.

Argentinac je u oktobru s Interom sklopio novi ugovor prema kojem godišnje zarađuje 5,5 miliona eura, a koji važi do 2021. godine. U potpisani ugovor uvrštena je i odštetna klauzula u iznosu od 110 miliona eura.

mauro-icardi-inter-sampdoria-serie-a-1bsaxf11jkxuw1mdqvzitkb32g

U slučaju transfera, za Maura Icardija plaćena bi bila najveća odšteta u Realovoj historiji. Prva i trenutno najveća veže se uz Garetha Balea i njegov transfer iz Tottenhama krajem avgusta 2013. godine za rekordan 101 milion eura.
 
Ukoliko mu ovo ne uspije, Real je odlučan da dovede Alexisa Sancheza (28) vrijednog 65 miliona eura. Budući da Arsenalovom centarforu ugovor završava narednog ljeta, Realovi ga operativci zimus mogu otkupiti prema znatno nižoj cijeni.

sanchez

Prema navodima engleskih medija, trener londonskog kluba Arsene Wenger skloniji je pristanku da Čileanac otiđe u Španiju negoli da osnaži Arsenalove rivale, prije svih Manchester City.

Učitaj još novosti