26. 11. 2017 - 16:23
Mercedes trijumfalno završio posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju
907
Shares
Mercedes trijumfalno završio posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju

BOTTAS SLAVIO ISPRED HAMILTONA

Mercedes trijumfalno završio posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju

26. 11. 2017 - 16:23
0
Shares

Valtteri Bottas ostvario je treću pobjedu u karijeri nakon što je pobijedio timskog kolegu Lewisa Hamiltona, a Sebastian Vettel potvrdio je naslov viceprvaka trećim mjestom za Ferrari.

Bottas je zadržao vodstvo na startu na kojem nije bilo previše promjena pozicija, a Finac je ubrzo krenuo graditi vodstvo ispred Hamiltona koje je veći dio utrke držao na oko dvije sekunde.

Prednost u strategiji dobio je Bottas kao vodeći od dva Mercedesova vozača pa je prvi ušao na jedinu promjenu guma i nakon Hamiltonova jedinoga ulaska zadržao vodstvo.

Bottas je bez problema zadržao prednosti i ostvario treću pobjedu u karijeri nakon ovogodišnjih slavlja u Rusiji i Austriji.

Hamilton je završio drugi s manje od četiri sekunde zaostatka, a Vettel treći, gotovo 20 sekundi iza pobjednika.

Ricciardo je pratio Vettela dok nije morao odustati zbog problema s hidraulikom na njegovom RB13, a četvrti je završio Raikkonen u drugom Ferrariju.

Verstappen je imao usamljenu utrku na petom mjestu koju je proveo iza Raikkonena, ali bez prave šanse za napad.

Hulkenberg je završio šesti za Renault i tako im donio šesto mjesto u poretku konstruktora budući da Toro Rosso nije osvojio ni bod, unatoč bizarnom odustajanju Carlosa Sainza kojem mehaničari nisu dobro pričvrstili prednji lijevi kotač.

Hulkenberg je na kontroverzan način prošao Pereza u Force Indiji vozeći izvan granica staze i dobio pet sekundi kazne, ali je uspio izgraditi prednost i ostati ispred i nakon svoga jedinog ulaska u boks.

Perez i Ocon završili su sedmi i osmi, a Alonso je nakon sjajnog pretjecanja Masse u 24. krugu završio deveti. Posljednji bod u svojoj posljednjoj F1 utrci osvojio je upravo Massa u Williamsu.

Utrku nisu završili samo Ricciardo u Red Bullu i Sainz u Renaultu.

Učitaj još novosti