21. 11. 2017 - 18:47
Jusuf Nurkić: Moje prvo iskustvo u New Yorku je uspomena s...
907
Shares
Jusuf Nurkić: Moje prvo iskustvo u New Yorku je uspomena s dilerom droge!

SPORTS ILLUSTRATED

Jusuf Nurkić: Moje prvo iskustvo u New Yorku je uspomena s dilerom droge!

21. 11. 2017 - 18:47
0
Shares

Najbolji bh. centar Jusuf Nurkić u intervjuu za ugledni "Sports Illustrated" govorio je o životu u Americi, NBA ligi i emocijama nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu

Nurkić je priznao da želi samo igrati, te da vjeruje da nijedan centar u NBA ligi nije bolji od njega.

"Jednostavno je, želim samo da igram. Znam da trebam biti starter, znam da mogu biti na All-Staru. Ako mene pitate, reći ću vam da vjerujem da nijedan centar u NBA ligi nije bolji od mene. Ako se ja ne borim za sebe, onda ne znam ko će drugi to uraditi", rekao je Nurkić.

Ovaj 23-godišnji košarkaš dotakao se i života u Bosni i Hercegovini. Kao dječak napustio je svoju domovinu i traži sreću negdje drugo, ali priznao je da ga boli činjenica da se u BiH ništa ne mijenja, te da je isto svaki put kada se vrati.

nurkic1
Nurkić je Amerikancima pokušao objasniti kakav je život u Bosni i Hercegovini.

"U Bosni sa 1.000 dolara mjesečno možete sjajno živjeti. S 10.000 dolara mjesečno možete biti kralj u BiH. Svaki put kada odem kući, plačem jer se ništa ne mijenja i svi su nekako isto zaglavili", dodao je bh. košarkaš.

Nurkić je u nastavku razgovora priznao da se konačno navikao na život u Sjedinjenim Američkim Državama jer se uvijek pribojavao života u toj zemlji gledajući razne američke filmove. 
 
Također, noć pred NBA Draft mu nije pomogla da se osjeća komotnije i sigurnije.

"Sjećam se NBA Drafta 2014. godine kada smo bili u New Yorku. Mislio sam, ako je Amerika poput filmova, onda ne želim da budem tu. I prvi dan u New Yorku prišli su mi neki likovi i pitali me da li želim kupiti drogu. Pa, moje prvo iskustvo u New Yorku je uspomena s dilerom droge. Pomislio sam šta ću ja ovdje, pa ovo je baš kao u filmovima. No, vremenom sam shvatio da nije sve tako sivo i već sam se navikao", zaključio je Nurkić za "Sports Illustrated". 

Učitaj još novosti