20. 11. 2017 - 22:49
Veliki promašaj Manchester Cityja seli podno Vezuva: S njim...
907
Shares
Veliki promašaj Manchester Cityja seli podno Vezuva: S njim sada žele Skudeto

JO STIŽE IZ CORINTHIANSA

Veliki promašaj Manchester Cityja seli podno Vezuva: S njim sada žele Skudeto

20. 11. 2017 - 22:49
0
Shares

Napoli je vodeća ekipa Serie A, ali podno Vezuva tragaju za klasnim centarforom. Naime, prošlog ljeta prodali su za skoro 90 miliona eura Gonzala Higuaina Juventusu, a umjesto Argentinca doveden je Milik.

Poljak se pokazao kao dobro pojačanje, ali je nakon samo nekoliko mjeseci doživio tešku povredu, koja ga je s terena udaljila do kraja sezone.

Nadali su se u Napoliju da bi ova sezona mogla da bude njegova, ali je krajem septembra bivši napadač Ajaxa doživio novu tešku povredu, zbog koje će propustiti dobar dio i ove sezone.

Zato su u Napoliju odlučni već u januaru da angažuju novog napadača, a brazilski mediji tvrde da bi u redove tima sa "San Paola" mogao stići najbolji strijelac brazilske lige Jo.

30-godišnji napadač je u dresu Corinthiansa ove sezone postigao 18 golova, igra u odličnoj formi, pa bi prema pisanju medija u Brazilu ponovo mogao da se okuša u Evropi.

Podsjećamo, on je karijeru počeo upravo u dresu Corinthiansa, a nakon dvije sezone se preselio u moskovski CSKA, gdje je na 52 ligaška nastupa postigao 30 golova.

Dobre partije u ruskoj Premijer ligi, donijele su mu transfer u englesku Premier ligu, pa se tako Jo 2008. godine preslio u Manchester City.

Na "Etihadu" se nije baš naigrao iako je stigao kao veliko pojačanje. Tako je za tri godine u redovima Građana upisao svega 21 nastup u Premiershipu, postigao mizeran jedan gol, bio je na posudbama u Evertonu i Galatasarayu, gdje također nije blistao.

Potom je četiri godine proveo u domovini, okušao se potom i u Saudiskoj Arabiji i u Kini, da bi od ove godine opet obukao dres Corinthiansa.

Sada bi mogao da dobiju novu priliku da zaigra u Evropi, vidjećemo da li će se Napoli na kraju odlučiti za angažovanje 30-godišnjeg napadača kako tvrde brazilski mediji.

Učitaj još novosti