20. 11. 2017 - 18:51
Vujoševićevi Zmajevi dobijaju veliko pojačanje: Ima želju, a...
907
Shares
Vujoševićevi Zmajevi dobijaju veliko pojačanje: Ima želju, a odlično bi se uklopio u naš tim

TURSKI MEDIJI TVRDE

Vujoševićevi Zmajevi dobijaju veliko pojačanje: Ima želju, a odlično bi se uklopio u naš tim

20. 11. 2017 - 18:51
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u predstojećim kvalifikacijama za SP po svemu sudeći dobit će veliko pojačanje.

Prema pisanju turskih medija, za naš državni tim trebao bi zaigrati sjajni američki šuter Scottie Wilbekin (24), koji od 2015. godine nosi dres Darussafake.

Iako iz KS BiH još nema zvanične potvrde, radi se na dobijanju pasoša za Wilbekina, koji je u Eurokupu na prosjeku od 19 poena i 5.1 asistencije po utakmici.

Wilbenik je karijeru započeo na Florida koledžu, a igrao je još za momčadi Cairns Taipansa i AEK Athene.

"Wilbekin je odličan igrač, ali nije sigurno da će igrati za BiH. Lično mogu reći da bih ja volio da zaigra, ali još su pregovori u toku i s njim i s njegovim agentom, ali i s još nekoliko igrača i menadžera. Stručni štab odlučuje ko će nositi dres BiH, a da li će to na kraju biti Wilbekin ne mogu sada potvrditi, jer ništa još nije dogovoreno", kazao je Siniša Kovačević za Oslobođenje.

S druge strane, kontakte je potvrdio i Sejo Bukva.

"Kontakt je ostvaren, a on je odličan igrač. Ima želju, a i naš stručni štab ima želju da ga vidi u sastavu, jer je mlad igrač (24 godine) i odlično bi se uklopio u naš sastav. Dakle, obostrana želja postoji, ali sada slijedi proces dobijanja državljanstva i vidjet ćemo šta će se desiti. To neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe", kazao je Bukva.

Učitaj još novosti