20. 11. 2017 - 15:39
Djeca zamijenila Messija i društvo i preuzela kontrolu nad...
907
Shares
Djeca zamijenila Messija i društvo i preuzela kontrolu nad Barcelonom

KATALONCI PODRŽALI KAMPANJU

Djeca zamijenila Messija i društvo i preuzela kontrolu nad Barcelonom

20. 11. 2017 - 15:39
0
Shares

U ponedjeljak se slavi Međunarodni dan djeteta, a u suradnji s Unicefom njega je na poseban način obilježila Barcelona. Katalonci su tako podržali kampanju #KidsTakeOver i ključeve kluba predali u ruke obične djece.

Klupske prostorijama su tako zavladali učenici petog razreda osnovne škole Brazil de Barcelona, a preuzeli su i Barcine urede gdje su održali sastanak sa Bartomeuom. S njime su raspravljali o pitanjima fair playa, uloge žena u nogometu, kao i o uključivanju djece s posebnim potrebama u sport.

bartomeu-barcelona-kids-takeover-18x0dqomya6ep15sm6oho6g9qd

Učenici škole Nou Patufet su na treningu prve ekipe iznenadili Valverdea te su na nekoliko minuta zamijenili Messija, Rakitića i društvo. A ne bi sve bilo potpuno ni bez medija, pa su preuzeli i Barceloninu televiziju te su provjerili kako je to biti novinar na službenoj klupskoj stranici. 

Cilj kampanje je učiniti djecu glavnim protagonistima, kako bi se jasno mogao čuti njihov glas u ime djece koja su siromašna, koja ne mogu ići u školu i koja su žrtve nasilja.

Kampanju je sa saigračima podržao i Ivan Rakitić, a u službenom Barceloninom videu je poručio: "Moj je san da svaki dječak i djevojčica na svijetu mogu ići u školu i živjeti u sigurnom okruženju."

 

Učitaj još novosti