20. 11. 2017 - 15:30
Guardiola prijeti: Ubit ću onoga koji se opusti!
907
Shares
Guardiola prijeti: Ubit ću onoga koji se opusti!

NAKON WENGERA I PEP PRIJETI

Guardiola prijeti: Ubit ću onoga koji se opusti!

20. 11. 2017 - 15:30
0
Shares

Manchester City je nastavio svoju dominaciju u Premier ligi s pobjedom protiv Leicestera (2:0), a pogotke su postigli Gabriel Jesus i Kevin De Bruyne. Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poput svog kolege Wengera upozorio je svoje igrače kako će "ubiti" svakoga tko se imalo opusti.

"To se nikako ne može dogoditi jer sam im ja trener. U mojim ekipama se opuštenost ne događa. Ubit ću ih ako treba."

Guardiolina ekipa pobijedila je u 11 od 12 utakmica u Premier ligi ove sezone pri čemu su zabili 40, a primili samo sedam golova. Trenutno imaju osam bodova ispred drugoplasiranog Uniteda.

"Može se dogoditi da odigramo loše, da nas drugi pobjede. Ali sve dok imamo želju za igrom i pobjedom ne može nam se puno prigovoriti. Mi nismo ekipa koja će kalkulirati. Nema opuštenosti ovdje."

City u utorak igra protiv Feyenoorda u Ligi prvaka (20.45), a u subotu gostuju kod Huddersfielda. Utakmicom protiv Leicestera zapravo je počeo naporni raspored tokom kojeg će odigrati 14 utakmica u 46 dana. Situaciju im sigurno otežava i povreda Johna Stonesa koji je povrijedio bedreni mišić te ga neće biti oko šest sedmica.

"Imamo puno samopouzdanja te vjerujemo u način na koji igramo. Raspored nije najlakši, ali igramo jako dobro.", optimističan je Guardiola.

Učitaj još novosti