20. 11. 2017 - 08:14
(VIDEO) Curry sa 39 poena donio pobjedu protiv Brooklyna, LA...
907
Shares
(VIDEO) Curry sa 39 poena donio pobjedu protiv Brooklyna, LA Lakersa do važne pobjede protiv Denvera

CURRY DONIO POBJEDNU PROTIV BROOKLYNA

(VIDEO) Curry sa 39 poena donio pobjedu protiv Brooklyna, LA Lakersa do važne pobjede protiv Denvera

20. 11. 2017 - 08:14
0
Shares

Ekipa Golden Statea upisala je gostujuću pobjedu protiv Brooklyna rezultatm 118:111, a veoma važnu pobjedu na svom parketu upisala su i Los Angeles Lakersi.
Warriorsi su puno bolje otvorili meč protiv Netsa i već nakon prve četvrtine stvorili perdnost od 12 poena razlike, da bi sredinom druge dionice igre aktuelni prvak kontrolisao prednost od 20 poena razlike i već tada je pitanje pobjednika bilo poznato.

Netsi su malo boljom igrom u trećoj, a potom i četvrtoj četvrtini pokušali anulirati prednost Golden Statea, ali od prilaska na pet poena razlike u posljednjim minutama utakmice nisu mogli uraditi ništa više. 

Najefikasniji igrač na meču bio je Stephen Curry koji je meč završio s 39 poena, dok je u poraženoj ekipi najviše poena postigao Allen Crabbe koji je ubacio 25 poena.

Veoma važnu domaću pobjedu upisala je i ekipa LA Lakersa koja je slavila protiv Denvera. Od samog početka Lakersi su igrali dobro, a pred kraj prve četvrtine imali su i deset poena razlike, da bi još boljom igrom u drugoj četvrtini stigli do 20 poena s kojim s kojim su sve do posljednje dionice igre kontrolisali igru i rezultat, a na kraju upisali pobjedu rezultatom 127:109.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Randle koji je ubacio 24 poena, dok je u gostujućoj ekipi Harris ubacio 20 poena. Nikola Jokić je za 12 minuta na terenu ubacio šest poena, a on je u 18 minuti igre isključen s meča nakon rasprave sa sudijom. 

Učitaj još novosti