19. 11. 2017 - 19:32
Suarez: Nikad nisam zabrinut oko toga, jer sam sretan
907
Shares
Suarez: Nikad nisam zabrinut oko toga, jer sam sretan

URUGVAJAC SRETAN U BARCELONI BEZ OBZIRA NA GOLOVE

Suarez: Nikad nisam zabrinut oko toga, jer sam sretan

19. 11. 2017 - 19:32
0
Shares

Barcelona je u 12. kolu La lige bez problema pobijedila Leganes, te je dva gola postigao Saurez. Nisam zabrinut zbog manjka golova – rekao je Suarez.

Urugvajac je izjavio kako je sretan u barcelone, te da je sretan i zadovoljan što je njegova ekipa pobijedila, i da u karijeri nikada nije bio zabrinut zbog golova.

“Nikad nisam zabrinut oko golova, jer sam sretan, i pokušavam se samo osjećati dobro”, kazaže Suarez, te dodaje:

“Mojim golovima smo došli do ove pobjede, a to je najvažnije, jer kada ekipa pobjeđuje tada smo svi sretni, pobjedu su važnije od svega. Svaka utakmica je veoma teška, te znamo unaprijed da neće bit lagano. Na kraju utakmice najbitnije je da ste vi izašli kao pobjednik.”

“Na terenu uvijek pokušavam igrati kako ja znam, ali to nekada i nije baš slučaj, te se na takve situacije moramo naviknuti. Ono što je za mene važno jeste da nastvim igrati ovako utakmice, te problema neće biti”, kaže na kraju Kuis Suarez!

“Dominirali svmo više nego što smo očekivali. Tri gola su bila pretjerana, ali to je nogomet. Odigrali smo dobru utakmice. Igrali smo dobro ispred njihovog gola, ali oni nisu. Imali su i oni svojih prilika, koje nisu uspjeli iskoristiti na najbolji način”, rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde, te nastavio:

“Bila je ovo teška utakmice, jer su postjali trenuci kada smo se borili da igramo nogomet. Oni su primili samo dva gola u pet domaćih utakmica, te je to rival koji stvari može učiniti poprilično teškim.”

“To je bila borba na terenu, jer smo se morali poprilično izložiti. U drugom poluvremenu, promjenli smo pristup utakmici, trčali smo puno više, uzimali smo više rizika, te nam je to dalo više šanse za pobjedu, te smo odlučili igrati”, završio je trener Barcelone Valverde

Učitaj još novosti