19. 11. 2017 - 19:18
Jose Mourinho na Old Trafford dovodi dvojac iz Primere za 136...
907
Shares
Jose Mourinho na Old Trafford dovodi dvojac iz Primere za 136 miliona

DVA PONAJBOLJA NAPADAČA U SVIJETU NOGOMETA

Jose Mourinho na Old Trafford dovodi dvojac iz Primere za 136 miliona

19. 11. 2017 - 19:18
0
Shares

Manchester United je spreman da plati ukupno 136 miliona funti za Gareth Balea i Antoine Griezmanna, navode izvještaji iz Španjolske.

Dvije zvijezde iz La Lige su dva ponajbolja napadača u svijetu nogometa i Jose Mourinho želi da se United potrudi i dovede ovaj dvojac na ljeto.

Prošlog ljeta United nije uspio da namami Griezmanna u Premier ligu, ali od tada su se ponovo otvorili neki razgovori.

Mourinho je bio nezadovoljan zbog činjenice da je Griezmann odbacio mogućnost da postane igrač Uniteda, ali je sada sankcinisao drugi pokušaj da ga potpiše. The Sun tvrdi kako su se United zvanično sastao sa predstavnicima Griezmana tokom međunarodne pauze kako bi razgovarali o novom dogovoru.

Klauzula o oslobađanju u ugovoru Francuza glasi 86 miliona funti, a United je bio spreman da da je aktivira prošlog ljeta.

Manchester United želi da Griezmann stigne uz Real Madridovu zvijezdu, Gareth Balea. Velšanin se bori sa povredama u proteklih 12 mjeseci, ali United će biti sretan da iskoristi tu priliku i dovede ga na Old Trafford.

Rečeno je da Zidane želi da se riješi Garetha Balea i zbog toga su sada ovolike špekulacije. Međutim, Bale je inzistirao da je sretan u Realu, ali je propustio 40% njihovih utakmica otkako je prešao iz Tottenhama 2013. godine.

United će se potruditi da vrati Gareth Balea u Premier ligu, dok je Bale odbacio priliku da se pridruži Unitedu u toj 2013. godini, kada je otišao u Real Madrid. Njegov ugovor u Madridu ističe 2020. godine.

Učitaj još novosti