19. 11. 2017 - 17:12
Stara dama nemoćna u Genovi, Belotti tragičar Bikova
907
Shares
Stara dama nemoćna u Genovi, Belotti tragičar Bikova

SERIE A

Stara dama nemoćna u Genovi, Belotti tragičar Bikova

19. 11. 2017 - 17:12
0
Shares

Nedjeljni program 13. kola italijanske Seie A otvorili su Crotone i Genoa. Gosti iz Genoe slavili su s 1:0 golom Rigonija u 11. minuti te su tako barem privremeno pobjegli iz zone ispadanja. Za Crotone je cijeli susret odigrao Budimir. S druge strane, Zukanović je svih 90 minuta sudjelovao u pobjedi svoje momčadi dok je Suljić susret odgledao s klupe.

Najveće iznenađenje kola priredila je Sampdoria koja je kod kuće razmontirala Juventus rezultatom 3:0. Uprkos dominaciji te većem posjedu lopte, stara dama nije uspjela kapitalizirati svoju osjetnu premoć u prvom poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena, bianconeri su šokirani - Sampodoria vodi pogotkom Zapate u 52. minuti. Kolumbijac je bio najviši u skoku te je lijepim udarcem glavom matirao Szczesnya. 

Erupciju plavog dijela Genove uzrokuje Torreira u 71. minuti prekrasnim golom s ruba šesnaesterca. Osam minuta kasnije gosti iz Torina su razmontirani. Za 3:0 pogađa Ferrari.

Juventus je smanjio preko Higuaina u 91. minuti. I kad se već činilo da je susret završen, tračak nade momčadi Massimilijana Allegrija donosi Dybala u 94. minuti. Ipak do kraja susreta bianconeri nisu uspjeli stići do boda.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta u sastavu prvaka Italije, dok je Pjanić zamijenjen 10 minuta prije kraja.

Fenjeraš Benevento niti u ovom kolu nije uspio doći do prvih bodova, s 2:1 ih je na domaćem terenu porazio Sassuolo. Goste su poveli preko Matrija u 57. minuti, a izjednačenje crveno-žutima donosi Armenteros u 65. minuti. 

Susret je odlučen u sudijskoj nadoknadi. Najprije je Berardi promašio kazneni udarca za Sassuolo u 92. minuti, da bi dvije minute kasnije pobjedu gostima donio Peluso.

Fiorentina je remizirala 1:1 na gostovanju kod SPAL-a. Domaćin iz Ferrare poveo je preko Paloschija u 42. minuti, a konačan rezultat djelo je Chiese 10 minuta prije kraja regularnog dijela susreta.

Torino i Chievo podijeli su bodove odigravši 1:1. Gosti iz Verone poveli su preko Hetemaja u 14. minuti, a izjednjačenje Torinu donosi Baselli u 34. minuti. Priliku da donese puni plijen svojoj momčadi propustio Belotti u 73. minuti promašivši jedanaesterac.

Udinese je poražen kod kuće od Calgarija 1:0. Strijelac je bio joan Pedro u 55. minuti, a Bajić je u finišu ušao s klupe.

Učitaj još novosti