19. 11. 2017 - 16:41
Salihamidžić odlučan da napravi atomski napad: Bayern obara...
907
Shares
Salihamidžić odlučan da napravi atomski napad: Bayern obara klupski rekord, stiže pojačanje od čak 100 miliona eura

SKY SPORTS

Salihamidžić odlučan da napravi atomski napad: Bayern obara klupski rekord, stiže pojačanje od čak 100 miliona eura

19. 11. 2017 - 16:41
0
Shares

Bayernova potraga za pojačanjem u napadu dobila je novi nastavak kada je otkriveno da se na meti našao i - Antoine Griezmann!

Prema pisanju "Sky Sportsa", bavarski klub opasno je zagrizao za Atleticovog napadača za kojeg bi bili spremni izdvojiti oko 100 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Bio bi to ukupno treći pokušaj u dovođenju Francuza koji bi trebao stići tek na ljeto, a vrijedi napomenuti kako su prošla dva propala jer se njegovom dolasku protivio član stručnog štaba Michael Reschke koji je u međuvremenu napustio klub i otišao u Stuttgart.

Čini se kako sada postoje sve predispozicije za dovođenje Griezmanna, a ovaj potencijalni transfer komentirao je i sportski direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić koji je upitan je li posao blizu zaključenja:

"Nije ni blizu. Imamo još puno vremena na raspolaganju kako bismo razmislili o tome."

Ukoliko bi doveli sjajnog Francuza to bi bio klupski rekord jer je poznato da Bayern ne troši ni blizu kao engleski i španski velikani, te bogati PSG. 

Salihamidžić je uspostavio kontakt i s trenerom Hoffenheima Julianom Nagelsmannom s kojim je razgovarao o mogućnosti kupovine Sandra Wagnera.

"Otvoreni smo za pregovore, ali prodat ćemo ga samo za zadovoljavajući iznos odštete", poručio je trener Hoffenheima, a komentar je dao i Salihamidžić:

"Susreli smo se s Alexanderom Rossenom, sportskim direktorom Hoffenheima, s kojim smo razgovarali o transferu. Naravno, zaključenje posla ovisit će o visini naše ponude, a mi se ne brinemo jer nemamo pritisak finalizacije transfera."

Učitaj još novosti