19. 11. 2017 - 15:29
Klub praktično zamrznut: Royalu se sprema sudbina Bosne?
907
Shares
Klub praktično zamrznut: Royalu se sprema sudbina Bosne?

IZUZETNO TEŠKA SITUACIJA

Klub praktično zamrznut: Royalu se sprema sudbina Bosne?

19. 11. 2017 - 15:29
0
Shares

Košarkaški klub Bosna praktično je zamrznut. Bivši evropski prvak već godinama ne posluje zbog blokiranih računa i milionskih dugovanja.

Njegov brend u posljednje tri sezone takmičarski živi samo zahvaljujući saradnji s KK Royal, kojem je, sporazumom dva kluba, omogućeno da koristi ime i grb sarajevskih “Studenata”. No, i Bosna-Royal se nalazi u nimalo zavidnoj situaciji, mnoga obećanja su iznevjerena, podrške skoro da i nema.

Prema našim saznanjima, pojedinci bi čak željeli da Royal doživi sudbinu KK Bosna, odnosno da se sada “izmisli” treći klub, koji bi preuzeo Bosnino ime i grb, a da se Royal gurne u stranu, opterećen dugovima i, kao takav, suvišan, piše Avaz.

Navodno, glavnu riječ u tome vode osobe koje su pomogle “strovaljivanju” Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Sada bi svoje “znanje” željeli demonstrirati i u KK Bosna, odnosno Bosna-Royalu, od kojeg su već, kao navodni prijatelji kluba, uzeli nemalu proviziju kao posrednici u sponzorskim aranžmanima. No, to im nije bilo dovoljno pa su prošle sezone pokušali tjerati i dovoditi igrače, smjenjivati trenere... što je klub osujetio.

Kakvi su im sada planovi, mogli bismo saznati već 23. novembra, za kada je zakazana sjednica Skupštine KK Bosna.

Učitaj još novosti