18. 11. 2017 - 20:58
Federer nakon poraza od Goffina: Od Novaka očekujem izuzetne...
907
Shares
Federer nakon poraza od Goffina: Od Novaka očekujem izuzetne stvari!

ŠVICARAC ZADOVOLJAN SEZONOM

Federer nakon poraza od Goffina: Od Novaka očekujem izuzetne stvari!

18. 11. 2017 - 20:58
0
Shares

Roger Federer iznenađujuće je poražen danas od Belgijanca David Goffina u polufinalu Završnog mastersa u Londonu.

Švicarac je nakon toga istakao da očekuje velike stvari od Novaka Đokovića, Andya Murrayja i Stan Wawrinke kada se vrate na teren početkom naredne sezone.

Ponajbolji teniser svig vremena imao je odličnu sezonu, pogotovo kada se zna da je kompletan drugi dio sezone u 2016. godini propustio kako bi se oporavio od povreda koljena i leđa.

Zato je ove sve nadoknadio, stigle su titule s Australian Opena i Wimbledona. Ujedno stigao je i do drugog mjesta na ATP listi.

Federerova nevjerovatna godina okončana je današnjim porazom u polufinalu Završnog mastersa u Londonu od Goffina. Ipak, on se već sada raduje narednoj sezoni i osvrnuo se na povratak na teren ponajvećih konkurenata.

"To je spor proces. Uzmete malo slobodnog vremena, vratite se i ponovo ste dobri. Ali, to ne ide baš tako. Povratak na teren je veliki izazov za tijelo, morate biti izuzetno strpljivi. Nije to tako lako", rekao je Federer i nastavio:

"Ali, od momaka koji su bili visoko plasnirani na ATP listi i koji su osvajali Grand Slam turnire, očekujem izuzetne stvari. Ne bih se iznenadio da i za njih ispadne sve dobro kao za mene i Rafu".

 

Učitaj još novosti