17. 11. 2017 - 15:49
Leo Messi zahtjeva dva velika pojačanja: Od uprave je...
907
Shares
Leo Messi zahtjeva dva velika pojačanja: Od uprave je

GRIEZMANN NI NA KOJI NAČIN NIJE PRIORITET

Leo Messi zahtjeva dva velika pojačanja: Od uprave je "naručio" koga da dovedu

17. 11. 2017 - 15:49
0
Shares

U Barceloni razmišljaju o jačanju veznog dijela ekipe u zimskom roku. Rečeno je kako su Katalonci postigli usmeni dogovor s Antoine Griezmann, ali Lionel Messi ima drugačije planove, te od uprave traži da u klub dovede dva nogometaša i to ne bilo kakva. Nejgova želja su (ali želja i uprave) Philipe Coutinho te zvijezda Tottenhama, Delle Alli!

Prva zvijezda katalonskog tima uvjerena je da nema potrebe za pojačavanjem napadačkog djela kluba, kojeg čine on, Luis Suarez i trenutno povređeni Ousmane Dembele.

Argentinac vjeruje da je potrebna svježa krv na drugim mjestima u ekipi, te je upravi kluba jasno dao do znanja da Griezmann ni na koji način nije prioritet. Barem ne u ovom trenutku.

Njegovo mišljenje u Barceloni puno znači i mnogo se poštuje i uvažava. Argentinski reprezentativac je rekao da bi se uprava trebala usredotočiti na dovođenje igrača na Camp Nou, za kojeg misli da će se savršeno uklopiti u postojeći sustav ekipe i formacije.

On na umu ima dva igrača i to Philipe Coutinha te Delle Allija. On smatra kako bi se njih dvojica odlično ukolipila u koncept Barcine igre te da uopšte ne bi imali problema sa adaptacijom na njihov stil igre. On smatra kako bi njihova kupovina bila odličan dodatak ekipi, s obzirom na to da te pozicije u klubu još uvijek drže Rakitić i Iniesta, koji su već u zrelim igračkim godina te koji ne mogu svaku utakmicu odigrati na vrhunskom nivou.

Messi želi da se ekipa znatno podmladi a Coutinho i Alli su prema njemu odlični igrači za koje se Barcelona mora potruditi da ih dovede te da osigura njihove usluge.

Učitaj još novosti