16. 11. 2017 - 08:54
Iako sjednica počinje u podne: Bosna i Hercegovina ima novog...
907
Shares
Iako sjednica počinje u podne: Bosna i Hercegovina ima novog selektora!

SPORT.BA NEZVANIČNO SAZNAJE

Iako sjednica počinje u podne: Bosna i Hercegovina ima novog selektora!

16. 11. 2017 - 08:54
0
Shares

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti rasprava o nasljedniku Mehmeda Baždarevića na klupi A selekcije, bit će održana danas u Trening kampu FS BiH u Zenici s početkom u 12 sati.

Komisija za imenovanje NS BiH koju čine Duško Bajević, Ivica Osim, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz predložit će potencijalne kandidate za selektora.

Kao najozbiljniji kandidati za ovu funkciju od samog početka spominju se Amar Osim i Meho Kodro. Navodno je sin legendarnog Ivice Osima bio veliki favorit.

Ipak, nezvanično saznajemo i to da je došlo do naglog obrata situacije. Legenda bh. fudbala, Meho Kodro, ipak je pristao da vodi Zmajeve iako je navodno prvobitno odbio tu ponudu.

Stručna komisija bila je podijeljena oko Osima i Kodre, ali je ipak prevagnulo mišljenje da Hercegovac treba biti novi selektor naše domovine.

Tako bi Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović i zvanično trebali predložiti bivšeg centarfora Veleža, Real Socijedada i Barcelone za nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Izvršni odbor bi se već danas trebao izjasniti o ovom prijedlogu, a možda se to odgodi do naredne sedmice. I sam Osim senior je naglasio da ne treba previše žuriti s izborom novog selektora.

Još uvijek nije poznato da li će Kodro u slučaju izbora za Mešinog nasljednika morati napustiti klupu švicarskog drugoligaša Servetta ili će obnašati dvije funkcije paralelno.

Naime, to je bio prvobitni zahtjev legendarnog Mostarca, da vodi i Servette i reprezentaciju do kraja takmičarske sezone, a onda bi se okrenuo samo Zmajevima.

Inače, za izbor selektora potrebna je podrške 12 od ukupno 15 članova Izvršnog odbora FS BiH. Međutim, za očekivati je da Kodro lagano dobije podršku i postane novi-stari bh. selektor.

Iz krovne kuće bh. fudbala tvrde da to niko sa sigurnošću ne može tvrditi da ćemo već danas dobiti novog selektora. 

Podsjećamo, u igri su pored Kodre i Osima bili još Robert Prosinečki i Slavoljub Muslin. Hrvatski stručnjak se zahvalio na ponudi Savezu i istakao da ne želi voditi neku selekciju iz regiona, dok je bivši selektor Srbije stavio čelnicima bh. fudbala na znanje da ga klupa BiH apsolutno ne zanima.

Učitaj još novosti