15. 11. 2017 - 16:40
Tužna priča bivšeg bh. reprezentativca: Nekad se 'tukao' s...
907
Shares
Tužna priča bivšeg bh. reprezentativca: Nekad se 'tukao' s Ronaldom, sad preživljava kao skladištar

NUDŽEIN GECA

Tužna priča bivšeg bh. reprezentativca: Nekad se 'tukao' s Ronaldom, sad preživljava kao skladištar

15. 11. 2017 - 16:40
0
Shares

Fudbalski svijet pitao se ko je sada ta 'Bosna i Hercegovina' nakon što su 18. decembra 1996. odigrali prijateljsku utakmicu protiv velikog Brazila, tadašnjeg aktuelnog svjetskog prvaka iz SAD-a.

Brazilci su pobijedili 1-0 uz dosta muke golom jednog od najboljih igrača svih vremena, Ronalda Nazaria.

BiH je povela golom Bolića, ali zbog ofsajda je spriječen šok u Manausu. 

No, faca večeri je bio defanzivac Bosne i Hercegovine Nudžein Geca. On je bio zadužen za specijalne zadatke jer mu je selektor Fuad Muzurović dodijelio posebnu ulogu. Geca je morao paziti na Ronalda cijelu utakmicu.

"Ta utakmica mi je u srcu, malo se igrača može pohvaliti da su igrali protiv najboljih na svijetu. Izgubili smo 1-0, poništen nam je čist gol Bolića. Taj rezultat s obzirom na okolnosti je bio sjajan, bili smo reprezentacija u kojoj puno igrača prošlo rat. Na kraju smo sve to pobijedili i zaigrali fudbal", rekao je Geca za avaz.ba.

U toj je utakmici razmijenio dres sa Ronaldom kojeg i danas čuva, ali od fudbala ne živi. Radi u jednoj kompaniji kao skladištar.

"Hvala mojoj firmi koja mi je omogućila da zaradim za hljeb, ali mene duša i srce bole za fudbalom. Smatram da tu još mogu doprinijeti", dodao je.

 

Učitaj još novosti