15. 11. 2017 - 12:21
Ni Osim ni Kodro: "Ja želim najbolje bh. fudbalu. Šta mislite...
907
Shares
Ni Osim ni Kodro:

MILE KOVAČEVIĆ ZA N1

Ni Osim ni Kodro: "Ja želim najbolje bh. fudbalu. Šta mislite o Felixu Magathu?"

15. 11. 2017 - 12:21
0
Shares

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti rasprava o nasljedniku Mehmeda Baždarevića na klupi A selekcije, bit će održana sutra u Trening kampu NS BiH u Zenici s početkom u 12 sati.

Komisija za imenovanje NS BiH koju čine Duško Bajević, Ivica Osim, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz sutra će predložiti potencijalne kandidate za selektora. Kao najozbiljniji kandidati za ovu funkciju spominju se Amar Osim i Meho Kodro.

Međutim, kako sada stvari stoje i sudeći prema izjavama članova Izvršnog odbora iz Republike Srpske, teško da će sutra biti imenovan selektor Zmajeva.

"Čisto sumnjam da bi Baždarević mogao dobiti nasljednika, sutra ćemo tek biti upoznati ko su kandidati", kazao je za N1 predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član IO NS BiH Mile Kovačević.

Na upit da li novog selektora Bosne i Hercegovine možemo tražiti između dva navedena kandidata, Kovačević je bio jasan.

"Ko je već uveo to finale? Ja poštujem medije, ali oni ne odlučuju, imaju uticaja, ali ne odlučuju. Valja oslušnuti sedmu silu, ali mi smo odgovorni ljudi, vodimo odgovornu instituciju", naveo je Kovačević.

Kovačević je nedavno kazao da je Slavoljub Muslim jedan od potnecijalnih kandidata za ovu poziciju, međutim, bivši selektor nije prihvatio poziv Komisije za imenovanje selektora BiH na razgovor kako bi razgovarali o eventualnim uslovima i mogućem preuzimanju nacionalnog tima BiH.

Kovačević je naveo da je nije isključeno da selektor ipak bude stranac. 

"Mota mi se po glavi par imena, neki stranac, Nijemac. Šta mislite o Felixu Magathu? Ja želim najbolje našem fudbalu. Ja ću tražiti da se sa još nekim razgovara. Ako nema boljih rješenja, mi ćemo izabrati selektora. Ne moramo sutra, ali ćemo izabrati", kazao je Kovačević za N1.

Kako je naveo, na sutrašnjoj sjednici IO NS BiH će iznijeti zvanično mišljenje o kandidatu ili više njih. 

Jedan od članova izvršnog odbora za N1 kaže da je pred Nogometnim savezom težak zadatak koji bi mogao biti razlika između plasmana i ispadanja sa sljedećeg velikog takmičenja. On ističe kako ne treba žuriti sa izborom, ali i kako će se savez voditi preporukom specijalne komisije.

"Treba vrlo jasno čuti prijedlog Komisije. Ako bude prijedlog za samo za jednog kandidata, onda nema potrebe odgađati . Ako bude bilo kakvih dilema u komisiji, onda bi trebalo da se odgodi barem desetak dana zbog određenih konsultacija između nas na izvršnom odboru."

Pitanje je hoće li članovi Izvršnog odbora uvažavati nove prijedloge i kandidature osoba sa kojima članovi komisije nisu razgovarali. Ako bi to bio slučaj, na izbor novog selektora bi se moralo čekati i dosta duže od deset dana.

Komisija za imenovanje selektora pokušat će u srijedu usaglasiti prijedlog na osnovu kojeg bi članovi Izvršnog odbora NS BiH u četvrtak u Zenici trebali raspravljati o izboru novog selektora.

Prema posljednjim informacijama, najrealnija opcija je da bi izbor selektora na sjednici u četvrtak članovi IO-a mogli prolongirati.

Učitaj još novosti