15. 11. 2017 - 09:04
Boston i dalje gazi, maskirani Irving natjerao protivnike da...
907
Shares
Boston i dalje gazi, maskirani Irving natjerao protivnike da mu skandiraju

NBA

Boston i dalje gazi, maskirani Irving natjerao protivnike da mu skandiraju "MVP, MVP"

15. 11. 2017 - 09:04
0
Shares

Legendarni NBA klub, Boston Celtics, je prije početka sezone najavljivao pohod na veliki rezultat. Mnogi su bili skeptični, ali su Celticsi najavili velike stvari dovođenjem nezadovoljnog Kyrieja Irvinga iz Clevelanda.

Onda je stigao i Gordon Hayward, te je već sada jasno da ova ekipa itekako poprima konture i spremna je možda već za veliko finale.
 
Ipak, stvari po Boston nisu krenule očekivano, uslijedila je užasna povreda skupo plaćenog Haywarda i zabilježena su dva poraza.

Međutim, nakon toga slijedi nestvarna serije od 13 uzastopnih pobjeda, a sve je zaokruženo sinoć kada su u Brooklynu.

Domaći Netsi bili su bez šansi, završilo je 109:102 za Boston, a briljirao je oporavljeni Kyrie Irving, koji se nakon sudara sa saigračem vratio na parket sa zaštitnom maskom na licu.

Uspio je zaista čudesnom partijom natjerati publiku da mu skandira ''MVP, MVP''. Meč je okončao s 25 koševa uz tri skoka i pet asistencija, a pratili su ga Morris s 21 poenom, Tatum s 19, Horford sa 17 i Brown sa 14.

''U nevjerovatnoj smo seriji, mediji su ludi za ovim što radimo i svi se pitaju dokad će trajati serija, što nas čeka u idućoj utakmici protiv Golden Statea. Za nas će ta utakmica biti idealna prilika da se testiramo i vidimo na čemu smo, kakva smo ekipa. Znam da imamo istinske igrače i šampione u nastajanju'', poručio je Irving nakon nove pobjede.

U ostalim susretima, Toronto je iznenađujuće prekinuo Houstonov niz od šest pobjeda. Bilo je 129:113, a Rocketsima nije pomogla još jedna odlična partija Jamesa Hardena.

Bradonja je zabio 38 koševa, te dodao 11 asistencija i šest uhvaćenih lopti. S druge strane, standardno dobar bio je DeRozan - 27 koševa, pet asista i šest skokova.


 
U trećoj utakmici odigranoj noćas Spursi su s 97:91 pobijedili Dallas, zakucavši tako Mavse na dno Zapada. Dallas je na očajnom omjeru od 2-13.

Učitaj još novosti