15. 11. 2017 - 08:50
Revolucionarna ideja: Mundijal za luzere okupit će samu...
907
Shares
Revolucionarna ideja: Mundijal za luzere okupit će samu fudbalsku kremu poptu Azzurra, Tulipana, Čilea i Gane

ESPN

Revolucionarna ideja: Mundijal za luzere okupit će samu fudbalsku kremu poptu Azzurra, Tulipana, Čilea i Gane

15. 11. 2017 - 08:50
0
Shares

Izuzetno jake i veoma ugledne fudbalske reprezentacije ostale su bez Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Kako bi barem pokušale ublažiti sramotu, ali i ogromne finansijske gubitke, igrat će "prvenstvo najvećih razočaranja".

Američki fudbalski savez potvrdio je tamošnjim medijima da je preko vlastite promotorske kuće Soccer United Marketing već krenuo u realizaciju projekta, piše ESPN.
 
USSF ističe da još razmatra hoće li SAD, Italija, Holandija, Čile, Gana (između ostalih) igrati turnir ili seriju prijateljskih utakmica širom Amerike i to prije početka Mundijala u Rusiji.
 
Sasvim sigurno, američka publika moći će gledati niz atraktivnih reprezentacija kojima je, prema prognozama prije kvalifikacija, bilo mjesto u Rusiji, a ne na ovom utješnom turniru.

Italija je potpuno neočekivanim neuspjehom u baražu protiv Švedske ostala bez SP-a po prvi put nakon daleke 1958., dok se SAD izblamirao u grupi i nije uspio plasirati na SP prvi put još od 1990. 

Tu je svakako i Holandija, srebrna i bronzana na dva zadnja SP-a, te Gana, jedna od najjačih afričkih reprezentacija, koja propušta Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 2002.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni dvostruke uzastopne prvake Južne Amerike, selekciju Čilea.

Amerikanci na spomenutom turniru računaju na sve navedene reprezentacije, ali i na još neke iz Srednje i Južne Amerike, kojima bi to bila idealna priprema za sam Mundijal.

Sasvim sigurno, moći ćemo uživati u fudbalu i prije samog spektakla u Rusiji...

Učitaj još novosti