14. 11. 2017 - 22:37
Najveći teniski zavodnik okončao karijeru
907
Shares
Najveći teniski zavodnik okončao karijeru

RADEK STEPANEK

Najveći teniski zavodnik okončao karijeru

14. 11. 2017 - 22:37
0
Shares

Češki teniser Radek Štepanek na konferenciji za medije u Pragu objavio je da završava svoju karijeru, nakon što je 21 godinu proveo među teniskim profesionalcima.

U bogatoj karijeri Štepanek je osvojio pet pojedinačnih ATP naslova, bio četvrtfinalist Wimbledona (2006.) godine u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je dva Grand Slam naslova u paru s Indijcem Leanderom Paesom (Australian Open 2012. i US Open 2013.) te s reprezentacijom Češke 2012. i 2013. godine osvajao Davis Cup.

"Znam da je teniska karijera vremenski vrlo ograničena, a ja sam je pokušao produžiti što je više moguće. Došlo je vrijeme za odlazak", izjavio je Štepanek koji će 27. novembra proslaviti 39. rođendan, a posljednji je meč u karijeri odigrao u januaru na ovogodišnjem Australian Openu protiv Belgijca Davida Goffina.

Na proljeće je pokušao operativnim zahvatom otkloniti poteškoće koje je osjećao zbog bolova u leđima. No, operacija nije donijela željeni rezultat pa je Štepanek odlučio prekinuti mučenje i završiti karijeru u kojoj je 2006. godine dogurao do osmog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te četvrtog u parovima, u kojima je osvojio ukupno 18 naslova.

Osim po svojim igračkim sposobnostima, Štepanek je bio poznat i kao veliki zavodnik, a partnerice je često birao među teniserkama. Dvije godine je bio u braku s bivšom češkom tenisačicom Nicole Vaidišovom, a bio je i u vezi sa Švicarkom slovačkog porijekla Martinom Hingis te sunarodnjakinjom Petrom Kvitovom.

(Hina)

Učitaj još novosti