14. 11. 2017 - 18:44
Britanci tvrde: Dogovor je postignut, Brazilac se odrekao...
907
Shares
Britanci tvrde: Dogovor je postignut, Brazilac se odrekao velikog novca samo da ode!

KLOPP PRIJETI OTKAZ

Britanci tvrde: Dogovor je postignut, Brazilac se odrekao velikog novca samo da ode!

14. 11. 2017 - 18:44
0
Shares

Brazilski reprezentativac Philippe Coutinho bio je jedna od najvećih ljetnih tema, a čini se da će tako biti i u zimskom prijelaznom roku.

Fudbaler Liverpoola je očajnički želio preći na "Nou Camp", ali je na kraju ipak morao poviti glavu i ostati na "Anfieldu".

Međutim, izgleda da će u januaru i definitivno napustiti Liverpul, barem ako je vjerovati britanskim tabloidima.

Naime, oni su danas objavili kako će Brazilac već u januaru obući dres Barcelone u transferu vrijednom 120 miliona eura plus bonusi.

coutinho

Navodno Redsi traže 30 miliona više, a kao mogući "kusur" put Otoka bi lako mogao Andre Gomes koji i nije poželjan u Barci.

S druge strane, Jurgen Klopp sprema kako kažu neviđenu ofanzivu. Želja mu je vratiti Susa iz Milana, ali dovesti i stopera Van Dijka iz Southamptona.

Sigurno će se tražiti i zamjenza za Coutinha, a već ranije je dogovren transfer Keite iz Liepziega.

Predstavnici Barcelone navodno već imaju dogovor s Brazilcem koji će zarađivati oko sedam miliona eura po sezoni, spreman je da se odrekne velikog novca kako bi stigao na "Nou Camp".

coutinho

Inače, Otok je obišla vijest da će Liverpool otpustiti Kloppa na kraju sezone ako ne uspije da se plasira u "Top 4", ili ne osvoji neki trofej. Britanski novinari tvrde da su u klubu izgubili strpljenje, da izostanak iz Lige prvaka ili još jedna godina bez trofeja, znači siguran otkaz za Nijemca.

Zbog toga je i Klopp navodno blizu odluke da proda Coutinha, vjeruje da bi dolaskom dva ili tri igrača, tačnije prije svega jačanjem odbrane uspio u namjeri da zadrži posao.

Učitaj još novosti