14. 11. 2017 - 17:54
Završilo je u suzama, ali nemojte se začuditi da na Euro 2020....
907
Shares
Završilo je u suzama, ali nemojte se začuditi da na Euro 2020. istrče jači nego ikad

ITALIJA

Završilo je u suzama, ali nemojte se začuditi da na Euro 2020. istrče jači nego ikad

Germanijak.hr
14. 11. 2017 - 17:54
0
Shares

Završilo je u suzama. Malo tko je očekivao da će Gianluigi Buffon posljednju utakmicu u dresu Italije odigrati na ovaj način. Švedska je trebala biti samo odskočna daska, posljednja prepreka pred Gigijev zadnji teatar - Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Na kraju su Šveđani ti koji slave dok se zastor polako spušta za talijansku generaciju koja je dosegla finale Eura 2012. i puno obećavala ali malo postigla.

Daniele De Rossi, Buffon i Andrea Barzagli odmah su se oprostili od nacionalnog dresa, očekuje se da će im se pridružiti i Giorgio Chiellini. Od ostalih iz stare garde, Antonio Candreva, Leonardo Bonucci i Claudio Marchisio već su zagazili u tridesete i pitanje je koliko će još igrati za nacionalnu momčad.

Međutim, kao što je Buffon sam i rekao, unatoč porazu, Talijani se za budućnost ne moraju bojati. Buffonov imenjak Donnarumma spreman je uskočiti između vratnica te je već sad smatran jednim od najperspektivnijih vratara Europe. El Shaarawy, Berardi i Bernardeschi već su više-manje etablirani u svojim klubovima i trebali bi, uz Belottija i Immobilea nuditi pregršt opcija u napadu.

U sredini terena bi Marco Verratti trebao ispuniti pozamašnu rupu nastalu odlaskom Andrea Pirla dok bi se oko njega za pozicije u prvih 11 dugoročno trebali boriti talentirani Manuel Locatelli i Napolijev as, Jorginho.

1

Obrana će, odlaskom stare garde, vjerojatno doživjeti najveći „remont“. Pa ipak, uz i dalje nedodirljivog Bonuccija, Talijani mogu računati na mlade nade Ruganija i Romagnolija.

Pred Talijanima je puno posla, ali šok ispadanja ponekad može služiti kao katalizator za promjene. Nemojte se začuditi da na Euro 2020 istrče jači nego ikada.

Učitaj još novosti