13. 11. 2017 - 13:17
Posljednja saznanja: Razgovor već obavljen, Asensio odlazi i...
907
Shares
Posljednja saznanja: Razgovor već obavljen, Asensio odlazi i postaje drugi najskuplji igrač ikad!

DON BALON

Posljednja saznanja: Razgovor već obavljen, Asensio odlazi i postaje drugi najskuplji igrač ikad!

13. 11. 2017 - 13:17
0
Shares

Mladi španski fudbaler Marco Asensio mogao bi uskoro postati drugi najskuplji fudbaler ikad. 

Španski mediji tvrde da je u Madrid stigla ponuda za 21-godišnjeg ofanzivca kojeg mnogi smatraju najvećim talentom današnjice.

Preman saznanjima medija iz Španije, ponuda za Asensija je stigla iz Manchester Uniteda i ona je vrijedna čak 200 miliona eura i prema tamošnjim medijima Kraljevi ozbiljno razmišljaju da je prihvate.

Don Balon navodi kako je menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho već obavio razgovore s Asensijom i klub s "Old Trafforda" je za njega spreman izdvojiti čak 200 miliona eura.

marco-asensio-real-madrid-13dsey4izl15l1v33b78o1bdsp

Asensio bi tako vrlo lako mogao otići u Premiership narednog ljeta. Ponuda od 200 miliona se ne odbija lako, a ovaj transfer bi bio drugi najveći ikad, a samo bi Neymar bio skuplji jer je plaćen 222 miliona eura.

Mladi fudbaler je i ove sezone ponovo jako dobar. Nastupio je u 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao je šest golova. Međutim, nije United jedini koji je zainteresovan za njegove usluge.

Pored engleskog velikana, interes za njegovim uslugama pokazuju Manchester City i PSG, a zaista i nije isključena opcija da Asensio napusti Madrid jer je nedavno i sam izjavio da želi igrati u prvom timu a ne da bude zamjena nekome kao što je slučaj sad u Realu.

Ostaje nam samo da sačekamo januar i vidimo šta će se sve dešavati na ovom planu, ali sigurno je da postoje realne šanse za realizaciju ovakvog transfera.

Učitaj još novosti