13. 11. 2017 - 10:07
Marinović: Trebamo ostati čvrsto na zemlji, imamo jako tešku...
907
Shares
Marinović: Trebamo ostati čvrsto na zemlji, imamo jako tešku grupu!

SELEKTOR ZA OSLOBOĐENJE

Marinović: Trebamo ostati čvrsto na zemlji, imamo jako tešku grupu!

13. 11. 2017 - 10:07
0
Shares

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je treću pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji i San Marinu, a slavila je protiv Velsa sa 4:0 u gostima.

Selektor Vinko Marinović, iako vrlo skroman, jedan je od najzaslužnijih za ovaj rezultat. Iako on svu slavu prebacuje na igrače, jasno je da njegov rad konačno došao na naplatu.

- Momci su ovo zaslužili, počeo je razgovor za Oslobođenje Marinović, a onda nastavio: - Popravili smo neke stvari u igri koje su nam bile lošija strana. Napravili pozitivnu atmosferu i ostvarili tu pobjedu protiv Portugala. Poslije takvog trijumfa svi pomisle da će doći do pada i opuštanja, ali nismo željeli da se to desi. Radili smo na tome, a momci su pokazali karakter i disciplinu.

Selektor Marinović nije želio da izdvaja nijednog pojedinca.

- Obično ne volim izdvajati pojedince da se ne opuste, jer je cijela ekipa zaslužna za dobre rezultate u posljednja dva meča. Mogu reći da je Gojak davao ton toj igri i njega mogu izdvojiti, mada ponavljam svi su stvarno bili odlični, ko god je dobio priliku, govori Marinović, kojeg raduje koliko njegovi izabranici igraju u svojim klubovima.

- Ne bi bilo lijepo da kažem da smo imali sreće što igraju u svojim klubovima, nego su oni to zaslužili svojim trudom i radom. Govorio sam i ranije da je bitno da imaju veću minutažu i da će to doći na naplatu. Sada su gotovo svi u dobroj formi i imaju taj kontinuitet, što je jako važno za nastavak kvalifikacija. Naravno, bitno je da ovako i oni nastave sa svojim igrama. Imamo tu jednog Menala, Ćavara ili Trkulju, koji su postali gotovo nezamjenjivi u svojim klubovima, da dalje na nabrajam, ali mi je drago da su dobili samopouzdanje, istakao je Marinović.

Naša reprezentacija sada se nalazi na drugom mjestu u grupi sa dva boda manje od lidera Rumunije i ima realne šanse da se nađe najmanje u baražu za Evropsko prvenstvo, ali i da ide direktno u Italiju i San Marino.

- Moram istaći da je rano pričati o tome. Imamo jako tešku grupu i bez obzira na ove rezultate sada nerealno je govoriti o nekim velikim stvarima. U utorak (sutra, op. a) imaju još dva meča u našoj grupi, pa će stvari na tabeli biti još jasnije. Meni je najbitnije i želim da ostanemo čvrsto na zemlji. Imamo još pet mečeva da odigramo i ići ćemo jednu po jednu. Mislim da je to najbolji recept, istakao je selektor bh. nada, koji je pohvalio i bh. juniore.

- Igraju odlično i nadamo se svi da će proći dalje. Bilo bi dobro da se uspije, ali treba sačekati kraj meča sa Andorom. Jesmo favoriti, ali sačekajmo kraj. Svi mi selektori od U15 do U21 sarađujemo i većina igrača prođe sve kategorije, zaključio je Marinović.

Učitaj još novosti