09. 11. 2017 - 17:22
Mourinho slavi: United doveo novog Ronalda, Real ipak ostao...
907
Shares
Mourinho slavi: United doveo novog Ronalda, Real ipak ostao kratkih rukava

UMARO EMBOLO

Mourinho slavi: United doveo novog Ronalda, Real ipak ostao kratkih rukava

09. 11. 2017 - 17:22
0
Shares

Manchester United doveo je jednog od najtalentiranijih mladih igrača svijeta, Portugalca Umara Embaloa. Radi se o 16-godišnjaku koji je nastupao za juniore Benfice i igra na poziciji desnog krila.

Embolo je izuzetno brz i prodoran, ima odličan dribling i skoro ga je nemoguće čuvati na širokom prostoru. Igrom veoma podsjeća na Cristiana Ronalda koji je također kao dječak stigao u United iz Portugala. United je u utrci za njegove usluge pobijedio Real Madrid.

Nema službene potvrde koliko će transfer iznositi, ali Metro spekulira kako se radi o cifri od oko 7,8 miliona eura. Mladi krilni igrač tokom cijele prošle sezone u 28 nastupa zabio je 31 gol i upisao osam asistencija računajući reprezentaciju i klub što je fantastično.

Ove godine igra Ligu prvaka za mladu momčad Benfice, a nedavno su odigrali dvije utakmice protiv Manchester Uniteda što je i prevagnulo kod odluke Crvenih vragova da ga dovedu. Rođen je u Gvineji 2001. godine, a u Benfici je od 2014. godine.

Ove sezone postigao je već pet golova u 12 nastupa s juniorima i iz utakmice u utakmicu dokazuje kako se radi o vanserijskom talentu.

Učitaj još novosti