09. 11. 2017 - 12:28
Malo trave, malo alkohola i onda na utakmicu: NFL igrač otkrio...
907
Shares
Malo trave, malo alkohola i onda na utakmicu: NFL igrač otkrio kako su izgledali njegovi rituali

NFL IGRAČ OTKRIO RITUALE PRIJE UTAKMICE

Malo trave, malo alkohola i onda na utakmicu: NFL igrač otkrio kako su izgledali njegovi rituali

09. 11. 2017 - 12:28
0
Shares

Rijetko kad u životu čovjek dobije drugu šansu, priliku da se promijeni i krene ispočetka. Jedan od najtalentovanijih igrača NFL lige nije do kraja iskoristio svoj potencijal.

Još od srednje škole, Josh Gordon koristi narkotike, a vremenom je to preraslo u mnogo ozbiljniji problem.

U intervjuu za američki magazin "GQ" Gordon je ispričao kako su izgledali njegovi "rituali" i šta je sve "unosio" u sebe.

"Uglavnom bismo boravili u hotelu noć pred meč i onda bi igračima bilo dozvoljeno da odu do svojih kuća, uzmu šta im je potrebno i potom dođu na utakmicu. Izlazio sam iz hotela rano ujutru, odlazio kući, doručkovao i potom sprovodio svoje male rituale", počeo je priču Gordon i dodao:

"Rituali, šta god bi se našlo u tom trenutku. Malo trave, malo alkohola i onda na utakmicu. I potom sam odlazio na žurke bukvalno poslije svake utakmice, poraz ili pobjeda, nebitno. Poslije svake."

Momak rođen u Houstonu, objasnio je kako se "spremao" za utakmice.

"Svoje rituale sprovodio sam prije svake utakmice. Ako sam imao doping test tokom sedmice ili dan pred utakmicu, znao sam da imam nekoliko dana 'fore' da se uradim i potom očistim svoj sistem. Čak i nakon što su počeli redovno da me testiraju, kad sam 'pao' za vožnju u alkoholisanom stanju 2014, uzimao bih najveći mogući 'cim' iz bonga pred odlazak na utakmicu."


Gordon je znao i šta treba da uradi kako bi ostao "neotkriven".

"Sve što je trebalo da uradim je da se presvučem kako se moja odeća ne bi osećala na dim. Sređivao sam se pred svaku utakmicu. Gomila momaka je 'duvala' pred mečeve, ali ne pričamo o njima ovde. Ovo je bilo nešto drugo. Ja sam imao spremne koktele u 'šotovima'. Volio sam 'Grand Marnier". Mogao sam bez problema da pijem to. Mogao sam bez problema da popijem mnogo toga", kaže Gordon i nastavlja:

"Ako nije bilo toga, mogao je da prođe bilo kakav viski ili tako nešto. Popio bih recimo cijelu čašu ili nekoliko 'šotova' kako bih se zagrijao i 'podigao sistem', u suštini. Da bih 'upalio motor'. Tako sam odlazio na svaku utakmicu."

Pošto je dugo vremena svaku utakmicu igrao "naduvan", Gordon je riješio da je bilo dosta. Prijavio se na rehabilitaciju i pokazao iskrenu namjeru da trijezan igra utakmice, NFL je to prepoznao i 26. godišnji igrač će se ponovo naći na terenu.

Učitaj još novosti