03. 11. 2017 - 18:03
ŠOK U AUTO-MOTO SVIJETU Ferrari napušta Formulu 1, evo i razloga!
907
Shares
ŠOK U AUTO-MOTO SVIJETU Ferrari napušta Formulu 1, evo i razloga!

PROMJENE

ŠOK U AUTO-MOTO SVIJETU Ferrari napušta Formulu 1, evo i razloga!

03. 11. 2017 - 18:03
0
Shares

Novi šefovi Formule 1 iznijeli su planove vezane za motore bolida koji će se koristiti poslije 2020. godine. 

Nastala je opšta pobuna koju su predvodili Mercedes i Renault, a najdalje su otišli iz Ferrarija, najtrofejnije ekipe.

"U planovima Liberty Media (kompanija koja je novi vlasnik Formule 1) ima nekoliko dobrih namjera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem", rekao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne i nastavio:

"Činjenica je da će doći do promjena u strateškom razvoju i vidimo da će se Formula 1 od 2021. promijeniti, a to će Ferrari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rješenja čiji će rezultati biti korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačanja jedinstvenog Ferrarijevog položaja, mi nećemo sudjelovati", dodao je.

Problem je nastao na planovima da se od 2021. i dalje koriste dosadašnji motori, donekle modificirani, s većim brojem okretaja i jačim KERS-om. Postoji mogućnost da neki dijelovi budu standardizirani kako bi se smanjili troškovi. Tu je proizašla računica da tu na kraju ne bi bilo ušteda nego bi se razlike između proizvođača dodatno povećale.

"Realno, ne bi mi bio problem ako ostanem zapamćen kao predsjednik koji je Ferrari izveo iz Formule 1", zaključio je Marchionne.

Učitaj još novosti