02. 11. 2017 - 09:28
ISPISALI HISTORIJU Hjuston Astrosi prvi put pobjednici MLB-a
907
Shares
ISPISALI HISTORIJU Hjuston Astrosi prvi put pobjednici MLB-a

PONOS TEKSASA

ISPISALI HISTORIJU Hjuston Astrosi prvi put pobjednici MLB-a

Fena
02. 11. 2017 - 09:28
0
Shares

Igrači Hjuston Astrosa prvi su put u 55-godišnjoj klupskoj historiji osvojili naslov prvaka američke profesionalne lige u bejzbolu (MLB) oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa" kao gosti svladali Los Anđeles Dodžerse sa 5-1.

Ključnim se pokazao sam početak posljednjeg susreta jer su nakon prve dvije izmjene gosti iz Hjustona poveli sa 5-0 i tu prednost uspjeli zadržati do kraja. Za Dođerse je sve krenulo u krivom smjeru već u prvom "inningu" nakon neshvatljivog poteza njihova igrača prve baze Kodija Belingera (Cody Bellinger), on je iz samo njemu znanog razloga krenuo pokupiti udarac Aleksa Bregmana (Alex Bregman) koji je išao ravno prema igraču druge baze Loganu Forsiteu (Forsyth), a zatim i u potpunosti promašio bacanje prema prvoj bazi koju je morao pokriti bacač Ju Darviš (Yu Darvish). 

To loše Belingerovo bacanje iskoristio je Džordž Springer (George Springer) za postizanje prvog boda, dok je Bregman, umjesto da bude izbačen, uspio dotrčati do druge baze. Bregman je potom uspio "ukrasti" treću bazu i onda iskoristiti udarac Hozea Altuvea (Jose) po zemlji za postizanje "runa" za 2-0.

Dodžersi su imali priliku odmah se vratiti u utakmicu, oni su u svom prvom napadu napunili baze, no to nisu na kraju znali oploditi i bodovima. 

U drugoj izmjeni nije se iskazao niti Darviš, mada njemu na ruku nije išla niti jedna dubiozna sudijska odluka na samom početku. Njegovo bacanje prema prvom udaraču Astrosa u tom "inningu" Brajanu MekKejnu (Brianu McCannu) izgledalo je kao "strike" kojim bi Mekejn bio izbačen, no sudija je to bacanje procijenio kao "ball" pa je Mekejn šetnjom stigao na prvu bazu.

Uslijedili su udarci Marvina Gonzaleza (Marwin) i Lensa MekKulensa (Lance McCullens) za povećanje vodstva na 3-0, a onda je na scenu ponovno stupio najbolji igrač ovogodišnjeg "World Seriesa" Springer koji je "home runom" za dva poena doveo svoju momčad u vodstvo od 5-0. 

Springer je tako postao tek treći igrač u historiji koji je uspio udariti pet "home runova" u jednom "World Seriesu", prije njega to je uspjelo samo Ređiju Džeksonu (Reggieu Jacksonu) 1977. i Čejsu Utliju (Chase Utley) 2009.

Do kraja susreta utakmicu su u svoje ruke preuzeli bacači Astrosa.

Astrosi su tako osvojili ne samo svoj prvi naslov u historiji, već je ovo prvi put da je "World Series" osvojila neka momčad iz Teksasa. Dosada su Astrosi izgubili svoj jedini finale 2005. godine, dok su Teksas Renđersi izgubili oba svoja finala 2010. i 2011.

Učitaj još novosti