01. 11. 2017 - 14:40
NAJVEĆI TRANSFER U HISTORIJI REALA: Modrić odlazi u...
907
Shares
NAJVEĆI TRANSFER U HISTORIJI REALA: Modrić odlazi u spektakularnoj razmjeni igrača

DIARIO GOL

NAJVEĆI TRANSFER U HISTORIJI REALA: Modrić odlazi u spektakularnoj razmjeni igrača

01. 11. 2017 - 14:40
0
Shares

Iako je Florentino Perez nedavno izjavio da ga ne zanima Harry Kane, tim riječima niko nije povjerovao.

Real Madrid je u aktivnoj potrazi za napadačem, posebno nakon mučenja pred protivničkim golom ove sezone i loše forme Karima Benzeme. Napad najvećeg kluba na svijetu mora predvoditi veliko ime, a Harry Kane je upravo to. 

Problem je cijena od 200 miliona eura. Time bi engleski napadač postao drugi najskuplji fudbaler u historiji, a Tottenham ne želi ni čuti za manji iznos od tog. 

Diario Gol, španski sportski tabloid poznat po "ekskluzivama" i transfer bombama, tvrdi da Perez ima plan za dovođenje Kanea. Taj plan uključuje i odlazak Luke Modrića iz Reala. 

Perez nije spreman potrošiti 200 miliona eura te cijenu za 24-godišnjeg Kanea planira srušiti tako što će u razmjenu igrača ubaciti hrvatskog veznjaka. Modrić ima 32 godine i pitanje je koliko još može igrati na visokom nivou. 

Realov predsjednik smatra da bi se Modrić u Tottenham, iz kojeg je u Madrid stigao prije pet godina, mogao vratiti na velika vrata i tako pomoći Englezima da lakše prebole odlazak Kanea. 

Uz Modrića bi Real ponudio i ogromnu odštetu (veću od 100 miliona eura), čime bi Kane postao najskuplji fudbaler u historiji kraljevskog kluba.

Učitaj još novosti