30. 10. 2017 - 15:27
Uposlenici Rukometnog saveza BiH od danas ne dolaze na posao
907
Shares
Uposlenici Rukometnog saveza BiH od danas ne dolaze na posao

17 MJESECI NISU DOBILI PLATU

Uposlenici Rukometnog saveza BiH od danas ne dolaze na posao

FENA
30. 10. 2017 - 15:27
0
Shares

Uposlenci Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od danas iz finasijskih razloga više nisu u mogućnosti dolaziti na posao. 

Navode da već sedamnaest mjeseci nisu dobili platu, a zbog neuplaćenih doprinosa nisu u mogućnosti da ovjere zdravstvene knjižice.

- Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali. Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BiH uložili smo posljednje napore kako bi bile odigrane i organizovane, te kako RSBiH ne bi snosio posljedice od EHF-a - navodi se u saopćenju, koje potpisuju uposlanici RSBiH Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.

Ističu da od novog rukovodstva RSBIH nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema.

- Od održane Skupštine RSBiH 10. juna do današnjeg dana, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s novim rukovodstvom RSBiH da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme s kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo sa problemima. Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao - saopćeno je.

Najavili su da će o svemu obavijestiti evropsku i svjetsku rukometnu organiciaju -  EHF i IHF.

Učitaj još novosti