30. 10. 2017 - 22:00
Legendarni Schumi neće izdržati: Na F1 tronu još samo tri godine!?
907
Shares
Legendarni Schumi neće izdržati: Na F1 tronu još samo tri godine!?

HAMILTON OPASNO PRIJETI

Legendarni Schumi neće izdržati: Na F1 tronu još samo tri godine!?

30. 10. 2017 - 22:00
0
Shares

Nakon osvojenog četvrtog naslova prvaka postalo je jasno da bi Lewis Hamilton mogao porušiti sve rekorde Michaela Schumachera i to relativno brzo. Britanac bi mogao nadmašiti istinsku legendu Formule 1 kroz sljedeće tri godine...

Legendarni Schumi u karijeri je zabilježio sedam naslova prvaka Formule 1, a također i 91 pobjedu, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja i činio se nedostižnim na vrhu vječnih ljestvica elitnog automobilističkog natjecanja.

Onda se pojavio Lewis Hamilton koji je praktički od svoje prve utrke u F1 karijeri bio u borbi za pobjede na utrkama i još ne zna za sezonu u kojoj nije barem jednom pobjedio na stazi.

Britanac ima tek 32 godine, a ove nedjelje u Meksiku osvojio je svoj četvrti naslov prvaka Formule 1 i izjednačio se sa Sebastianom Vettelom i Alainom Prostom po broju titula, a ispred njega su još samo Fangio i veliki Schumi.

Hamilton je već srušio jedan Schumacherov rekord ove sezone i sada je na vrhu vječne ljestvice, s čak 72 pole pozicije, a ako se nastavi Mercedesova dominacija past će i ostali rekordi, možda već u sljedeće tri sezone.

Naime, u posljednje četiri godine Lewis ima prosjek 10 pobjeda po sezoni i ukupno je na 62 F1 trijumfa pa je za očekivati da bi Schumacher i njegovo 91 slavlje moglo biti nadmašeno već do kraja 2020. godine.

Kad su pobjednička postolja u pitanju, smjena na vrhu vječne ljestvice mogla bi se dogoditi i prije, jer Hamilton ih već ima 116 i s obzirom na kvalitetu bolida koja trenutno garantuje jedno od prva tri mjesta mogao bi premašiti 155 za dvije i pol sezone.

Broj naslova prvaka bit će najteže nadmašiti, jer Hamiltonu fale još tri krune da bi se izjednačio sa Schumacherom, a četiri da bi ga prešao. Jednu mu je 'ukrao' Rosberg prošle godine, neko će mu možda uzeti još jednu ili dvije u sljedećih pet godina. Ali, Vettel, Verstappen i društvo morat će se potruditi da pokvare planove Britanca koji iz utrke u utrku pokazuje da je najkompletniji vozač današnjice.

Učitaj još novosti