29. 10. 2017 - 15:57
15 godina blijedolikog čarobnjaka u Barceloni: Od...
907
Shares
15 godina blijedolikog čarobnjaka u Barceloni: Od 'spektakularne evropske premijere' do 30 trofeja

ANDRES INIESTA

15 godina blijedolikog čarobnjaka u Barceloni: Od 'spektakularne evropske premijere' do 30 trofeja

29. 10. 2017 - 15:57
0
Shares

Dres Barcelone kroz historiji su oblačili mnogobrojni nogometni čarobnjaci. Jedan od njih je tačno prije 15 godina prvi put zaigrao u seniorskom timu Barcelone.

U duelu Lige prvaka protiv Club Bruggea 29. oktobra 2002. u prvom timu katalonskog diva nastupio je Andres Iniesta. Priča koja je započela prije 15 godina jedna od najljepših u historiji nogometne igre...



Louis Van Gaal bio je trener katalonske momčadi 2002. godine kada je u pomenutoj utakmici Lige prvaka priliku dao tada 18-godišnjem Iniesti koji je ostavio vrlo dobar dojam u prvih 90 minuta u dresu koji će vrlo vjerovatno nositi do kraja karijere.

Barcelona je u toj utakmici slavila s minimalnih 1:0, a dnevnik "Mundo Deportivo" idućeg dana izašao je s naslovnicom: 'Riquelme je odlučio predstavu u kojoj su glavne uloge odigrali Iniesta i Enke'.

andres-iniesta-barcelonaKatalonski mediji nastup igrača rodom iz Fuentealbille nazvali su 'spektakularnom europskom premijerom', pri čemu je posebno istaknuto njegovo savršeno razumijevanje na terenu s Riquelmeom.

Od tada, Iniesta je dres Barcelone nosio 642 puta i postigao 56 golova. Niz osvojenih naslova je impresivan, a broji osam naslova španskog prvaka, četiri Lige prvaka, sedam superkupova Španije, pet kupova i tri evropska superkupa, kao i tri naslova svjetskih prvaka osvojenih sa Furijom. Bravo maestro!

Učitaj još novosti