29. 10. 2017 - 08:54
Je li Takam baš tolika dobrica: Joshui slomljen nos već u 2....
907
Shares
Je li Takam baš tolika dobrica: Joshui slomljen nos već u 2. rundi, priznao da je mogao biti katastrofalan ishod

SPEKTAKL U CARDIFFU

Je li Takam baš tolika dobrica: Joshui slomljen nos već u 2. rundi, priznao da je mogao biti katastrofalan ishod

29. 10. 2017 - 08:54
0
Shares

Svjetski teškaški prvak Anthony Joshua pobijedio je pred 75 hiljada ljudi u Cardiffu svog izazivača Carlosa Takama u prvoj odbrani ujedinjenih naslova. Britanac je slavio poprilično kontroverznim tehničkim nokautom u 10. rundi nakon čega su svi u dvorani ostali u čudu, pa donekle i sam 28-godišnji bokser.

Pogledajte zašto je sudija zaista prekinuo borbu Joshue i Takama

"Gledajte, ja sam se došao boriti, ja ne sjedim sa strane i ne donosim odluke. Bio je ovo jako dobar meč dok ga sudija nije prekinuo, zaista imam veliko poštovanje prema Takamu. Ne zanima me što će sudije odlučiti, to nije moj posao", rekao je Joshua nakon meča i time indirektno priznao da ni njemu nije sve baš jasno.

Tek poslije je otkriveno da je udarac glavom Takama u drugoj rundi uzrokovao lom nosa koji je prilično otežao posao prvaku.

"Čini se da je slomljen i nisam mogao disati. Ovo je mogla biti jedna velika katastrofa", požalio se 28-godišnji šampion.

"Morate kontrolisati ovakve situacije. Da sam pokazao ijednu slabost sudija je mogao uskočiti i zaustaviti meč", dodao je.

Naredna godina bit će veoma uzbudljiva za Britanca, s obzirom da mu slijedi dosta obaveza. Pokušat će svojoj nevjerovatnoj kolekciji dodati i WBC naslov, kojeg drži Deontay Wilder.

"Prvo što ću sada napraviti je otići doktoru da mi namjesti nos. Imamo nekoliko mjeseci da zaraste, a onda ću otići na pregled. Radimo s nekoliko zaista sjajnih doktora. Nakon toga vraćam se treninzima", poručio je svjetski prvak.

Učitaj još novosti