29. 10. 2017 - 00:16
Sudija ukrao spektakl: Joshua ostaje prvak iako nije oduševio,...
907
Shares
Sudija ukrao spektakl: Joshua ostaje prvak iako nije oduševio, Takam dokazao da ima velika muda

CARDIFF

Sudija ukrao spektakl: Joshua ostaje prvak iako nije oduševio, Takam dokazao da ima velika muda

29. 10. 2017 - 00:16
0
Shares

Anthony Joshua odbranio je naslove prvaka teške kategorije po verzijama WBA, IBF i IBO. Britanski bokser je večeras u Cardiffu pred čak 75 hiljada navijača pobijedio Kamerunca s francuskim pasošem Carlosa Takama tehničkim nokautom u 10. rundi. 

Joshua je serijom udaraca uzdrmao rivala u 10. rundi, a sudija je prekinuo borbu, čini se sasvim prerano. Takam je sasvim poludio na kraju, žestoko se posvađao sa sudijom jer nije bio u nokdaunu.

Naime, bio je pri sebi iako je primio niz teških udaraca u desetoj rundi. Čini se kao da je hrabri Kamerunac imao snage nastaviti, izdržati 12 rundi ako ništa drugo.. Ipak, sudija nije mislio tako.

Sasvim sigurno ostaje razočarenje, jer je Takam oduševio sve večeras i zadobio brojne simpatije pošto se izuzetno hrabro borio sa svjetskim prvakom kojeg brojni stručnjaci porede s najboljim svih vremena - Muhammadom Alijem.

Joshua je u prvoj borbi nakon što je nokautirao Vladimira Klička pobijedio, ali nije oduševio. O tome govori i to što nakon borbe nije bilo euforije niti kod prvaka, niti kod 75 hiljada njegovih navijača.
 
Takam je oduševio pristupom, budući da je za borbu saznao samo 12 dana uoči nje nakon što je okršaj s Joshuom zbog povrede otkazao Kubrat Pulev. 
 
U četvrtoj rundi Takam je završio na podu nakon brutalne serije udaraca, ali gong ga je spasio. Joshua mu je razbio obje arkade, ali 36-godišnji Takam se vrhunski nosio s prvakom i svim problemima u ringu.

Samo dvije runde su ga dijelile od toga da postane prvi rival kojeg britanski bokser nije nokautirao. U tome ga je odlučio spriječiti sudija koji je prekinuo borbu nakon jedne Joshuine serije.

Joshua je ovom pobjedom zaradio 20 miliona dolara u svom jubilarnom 20. meču i 20. pobjedi.

Učitaj još novosti